x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: S-a spus și se respectă, nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele

Iohannis: S-a spus și se respectă, nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele

16 Dec 2021   •   11:17
Iohannis: S-a spus și se respectă, nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că suprataxarea nu i se pare necesară, utilă și corectă: „Am spus, s-a spus și se respectă că nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele noi”.

„Deocamdată este bine să facem diferența între măsurile care chiar se adoptă, se pun în practică, și discuțiile politice. Trebuie să vedem situația așa cum este, avem o coaliție formată din social-democrați și liberali, fiecare încearcă să își promoveze politicile bazate pe o anumită doctrină, dar asta nu înseamnă că Guvernul le pune în practică amestecate. Deocamdată, am spus, s-a spus și se respectă că nu vor fi majorate taxe și impozite și nu vor fi introduse altele noi”, a spus președintele.

Klaus Iohannis spune că suprataxarea nu este corectă.

„Mie personal, acest impozit, suprataxarea, nu mi se pare nici necesar, nici util, nici corect, ca să mă exprim foarte clar, dar evident în coaliție se vor discuta aceste chestiuni, fapt este că acum nu se introduce așa ceva”, a mai spus șeful statului.

Acesta susține că în discutțiile cu liderii coaliției a subliniat că trebuie respectat cadrul macro la care România s-a angajat: ,Trebuie să scădem deficitul, trebuie să facem refome structurale și trebuie să ne apucăm să facem reformele care sunt stabilite prin PNRR, atenție nu sunt propuse, sunt stabilite, noi România ne-am angajat să facem aceste refome”.

Iohannis a spus că „Guvernul se mișcă până acuma foarte bine”, iar despre buget a precizat că nu va fi unul de „mare cheltuială, fiindcă dacă vrem să ne încadrăm în deficitul care ni l-am propus va fi nevoie de un buget foarte realist”.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iohannis