x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă: „În fața unei boli, ești precaut sau ești prost”

Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă: „În fața unei boli, ești precaut sau ești prost”

11 Iun 2020   •   17:43
Iohannis vrea o stare de alertă mai suplă: „În fața unei boli, ești precaut sau ești prost”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că își dorește o variantă a stării de alertă mai simplă, mai suplă și le-a transmis celor care așteaptă dovezi de la specialiști că, ”în fața unei boli, ești precaut sau ești prost”.

”Eu nu-mi doresc să se prelungească starea de alertă cu măsurile care acum sunt în vigoare. Eu vreau o variantă mai simplă, mai suplă, care conține exact acele lucruri care trebuie să rămână obligatorii. De exemplu, portul măștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără acest instrument al stării de alertă miniștrii nu mai pot emite ordine care să vină în sprijinul medicilor și sănătății publice. Sunt motive practice care ne fac să credem că trebuie să continuăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a dat asigurări că vor fi luate măsurile de relaxare pe care le-a anunțat.

”Nu ne gândim să ne întoarcem în timp. Trebuie să mergem mai departe, dar trebuie să fim prudenți. Fac apel la parlamentari să înțeleagă că aici nu putem să ne târguim pe voturi. Aici e vorba de sănătatea oamenilor și o justă măsură. (…) Am văzut cu toții că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, decât după sănătatea românilor, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că să vină specialiștii cu dovezi. Ce fel de dovezi așteaptă ei, altele decât cele communicate zilnic. 237 de noi infectați, peste 150 de persoane la ATI, avem iar noi și noi decese. Orice rațiune normală ne spune să fim precauți. În fața unei boli, ești precaut sau ești prost”, a adăugat Iohannis.

Președintele a mai spus că sunt măsuri care vor trebui impuse și în viitor, nu numai în următoarele 15 zile.

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că ”este exclus ca PSD să voteze o prelungire a stării de alertă în forma ultimelor 30 de zile” și a afirmat că social-democrații cer redeschiderea spitalelor pentru boli cronice și stoparea procedurii de achiziții publice fără licitație.

 

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis