x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Cristoiu: Principalul responsabil, dacă se va destrăma coaliţia, va fi Florin Cîţu

Ion Cristoiu: Principalul responsabil, dacă se va destrăma coaliţia, va fi Florin Cîţu

28 Noi 2021   •   13:26
Ion Cristoiu: Principalul responsabil, dacă se va destrăma coaliţia, va fi Florin Cîţu
Sursa foto: Lucian Alecu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că liderul PNL, Florin Cîţu, îl va boicota pe premierul Nicolae Ciucă, nemulţumit că nu a fost pus tot el la şefia Guvernului, susţinând că liberalii au greşit păstrându-l şeful partidului şi oferindu-i şi funcţia de preşedinte al Senatului.

„Această coaliţie este supusă la foarte multe conflicte, care nu sunt numai PSD-PNL. Un conflict foarte grav, adică principalul responsabil, dacă se va destrăma coaliţia asta, va fi Florin Cîţu. Aici, PNL a greşit, trebuia să-l debarce din scurt. S-a văzut şi azi. În primul rând el nu-l suportă pe Ciucă, foarte important, puţină lume ştie. Între ei e o duşmănie. 2. A acceptat obligat de Klaus Iohannis. I s-a mai dat şi funcţia la Senat, atenţie! Trebuie să fii iresponsabil. I-a dat şi funcţie la Senat, şi preşedinte la PNL. El va boicota nu coaliţia, Guvernul, pe Ciucă, şi atunci va boicota toată coaliţia. Şi astăzi, se întrunea coaliţia, se amâna rectificarea bugetară. Păi el are tot interesul să arate că Ciucă e prost.Pentru că Ciucă a promis, azi are loc rectificarea, nu sunt bani. Se întrunea coaliţia, începea tărăboi, venea presa... Clar, scopul lui a fost să-l blocheze pe Ciucă. Ori pe mine mă miră că cei de la PNL nu-şi dau seama. El e şi la Senat, şi preşedintele partidului”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că Florin Cîţu se va folosi de presă şi de funcţia de preşedinte al Senatului pentru a boicota Cabinetul Ciucă, alimentând-o cu ştiri din interiorul Guvernului.

„Discutăm despre forţele care lucrează împotriva acestui guvern. Am zis. Pe primul loc este Florin Cîţu care lucrează împotriva lui Ciucă, nu împotriva alianţei. Nu va fi taxat în interiorul PNL pentru că el va încerca, folosindu-se de poziţia lui de la Senat. E mult mai şmecher decât credem noi, pentru că o formulă de a submina o guvernare este să livrezi presei tot felul de ştiri din interiorul Guvernului. Şi sigur el va livra. Îi simt mâna în diferite locuri. El nu se va împăca niciodată cu faptul că a pierdut, că nu e el premier şi nu e el la Finanţe. El nu o face făţiş, în afară de azi când el nu a arătat că e supărat pe Ciucă, adică nu a zis că am de gând să-l boicotez pe Ciucă. A zis domne, trebuie să discutăm. V-am zis care era efectul. Trebuia să se amâne rectificarea bugetară şi lumea spunea, păi cum e cu livratul? Pentru că rectificarea e absolut necesară ca să dea banii de pensii, de salarii”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu subliniază că punctul slab al acestei coaliţii este PNL, nu PSD, şi aceasta din cauza electoratului său dependent de ceea ce scrie presa şi/sau cei de pe reţelele sociale.

„O altă forţă care lucrează este sindromul facebookist al PNL. Din 1990 până acum, PNL a depins de presă, de site-uri, de ce zice tanti Leana pe Facebook şi ce zice nea Gigel pe Instagram, în ultima vreme. Ei sunt foarte sensibili la astea, faţă de PSD care e ciuca bătăii, cărora nu le pasă ce scrie presa. Şi atunci ei sunt foarte sensibili şi probabil că vor fi în continuare declaraţii, Hava, ăla, că nu-i convine, cutare, cutare. Pântecele moale al acestei coaliţii este PNL, nu PSD. Plus că noul Guvern a stârnit nemulţumiri, Raluca Turcan e nemulţumită şi ele toate vor fi împotriva acestei coaliţii.”, a punctat publicistul.

În opinia sa, există însă trei personaje care vor putea să blocheze orice boicot şi să facă ân aşa fel încât actuala coaliţie să funcţioneze: Klaus Iohannis, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

„Coaliţia nu poate să se destrame înainte de februarie decât printr-o rupere a coaliţiei, o plecare. În guvernarea PDL-PSD, din 2008, s-a făcut pe 18 decembrie şi a izbucnit criza în ianuarie. Cu Oprea, a fost mai complicat. Cam pe la jumătatea lui ianuarie. Criză, criză, mă rog, până la urmă s-a rezolvat. Sunt trei personaje care pot lucra pentru această coaliţie. Primul e Klaus iohannis. Dacă se destramă coaliţia, el e terminat.Şi el poate să-i ţină şi pe Cîţu, şi pe PNL. Al doilea e Ciucă. Depinde, deocamdată el lucrează cu ai lui mai milităreşte şi, foarte important, Marcel Ciolacu. El e genul de om, aţi văzut şi acum, nu e conflictual, nu are vanităţi. Şi atunci şi el poate fi. Adică dacă zice ceva unul de la PNL despre unul de la PSD, intervine el şi mediază.”

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ion cristoiu florin citu nicolae ciuca