x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iordache, despre protestele din Parlament: Este inadmisibil; vom discuta în Birourile permanente

Iordache, despre protestele din Parlament: Este inadmisibil; vom discuta în Birourile permanente

21 Iun 2018   •   12:33
Iordache, despre protestele din Parlament: Este inadmisibil; vom discuta în Birourile permanente
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a declarat, joi, că va ridica în Birourile permanente reunite problema protestelor din Parlament, pentru că este "inadmisibil" ceea ce s-a întâmplat, menţionând că va transmite un material care demontează ''toate minciunile şi acuzaţiile legate de modificările la Codul de procedură penală''. 

"Vom discuta în Biroul permanent acest lucru. Este inadmisibil ce s-a întâmplat în Parlament. E ca şi când un grup de cetăţeni nemulţumiţi de politica postului dvs ar merge în postul dvs şi ar bulversa activitatea. Eu cred că cine este nemulţumit de o anumită chestiune - de la lege până la o anumită măsură - poate protesta, dar şi aceste proteste trebuie să aibă loc într-un anumit cadru şi cu respectarea anumitor condiţii minimale. Nu mi s-a părut normal modul în care s-a desfăşurat acest protest în Parlament, pentru că modul în care are cineva ceva de spus poate să vină, dar nu a existat dialog. (...) Continuă în spaţiul public şi în Piaţă şi în diferite zone o dezinformare vizavi de Codul de procedură penală. Eu v-am spus că peste tot şi vom veni şi vom trimite un material care demontează toate minciunile şi toate acuzaţiile care vizează modificările la Codul de procedură penală şi veţi vedea şi dvs că există o foarte mare minciună, o foarte mare dezinformare", a afirmat Iordache, la Parlament, înainte de şedinţa Birourilor permanente reunite. 

El a explicat că din acel material se va vedea că toate criticile aduse acestor modificări reprezintă "o foarte mare manipulare". 

"Vom discuta în Bp. Vom ridica această problemă, cred că este anormal în activitatea unui Parlament. (...) Vom avea şi alte voturi care să zicem se pot contesta, dar mi se pare normal să avem un dialog. Ceea ce s-a întâmplat în Parlament nu a dat senzaţia unui dialog", a mai spus Iordache. 

Acesta a adăugat că va discuta dacă se impune o modificare a regulamentelor Parlamentului. 

"Se impune o anumită stare de normalitate. Se impune o modificare a Regulamentului astfel încât fie că discutăm de parlamentari, senatori sau deputaţi, sau invitaţi ai acestora, să păstrăm nişte reguli minime de decenţă. Astăzi discutăm dacă e nevoie să modificăm regulamentele, statutul, să găsim un mod unitar şi toată lumea să le respecte fie că discutăm de parlamentari, fie că discutăm de invitaţii acestora", a mai spus Iordache. AGERPRES

×