x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: "Cele mai aprinse reacţii referitoare la capitalele de regiuni sunt în Ardeal. Le vom lăsa mai la sfârşit"

Klaus Iohannis: "Cele mai aprinse reacţii referitoare la capitalele de regiuni sunt în Ardeal. Le vom lăsa mai la sfârşit"

20 Iun 2013   •   18:00
Klaus Iohannis: "Cele mai aprinse reacţii referitoare la capitalele de regiuni sunt în Ardeal. Le vom lăsa mai la sfârşit"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis a declarat joi că cele mai intense discuţii vor fi în jurul atribuţiilor pe care le vor avea regiunile, declaraţiile privind stabilirea capitalelor fiind "aprinse" doar în Ardeal, unde sunt mai multe oraşe puternice.

"Se va discuta cel mai intens ce atribuţii vor avea regiunile şi, de acolo, va rezulta câte ar trebui să fie şi, în final, se poate discuta şi despre unde va fi amplasată administraţia regională", a declarat Iohannis.

Potrivit acestuia, chestiunea stabilirii capitalelor de regiuni se va discuta "mai spre sfârşit", mai ales că subiectul a stârnit reacţii "aprinse" doar în Ardeal, nu şi în restul ţării.

"Oricum, discuţii aşa de aprinse sunt numai în zona noastră, în rest nu prea am auzit de discuţii în contradictoriu", a declarat Iohannis, care crede că, în condiţiile în care în Ardeal sunt mai multe oraşe puternice, este "normal şi natural să existe o competiţie".

Klaus Iohannis a anunţat, imediat după intrarea în PNL, anul trecut, că unul dintre motivele pentru care a făcut-o a fost pentru a aduce capitala regională la Sibiu, fiind constant atacat de preşedintele PSD Braşov, ministrul delegat pentru Energie Constantin Niţă, pentru această declaraţie.

×