x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție

Iohannis: Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție

de Georgiana Oprea    |    13 Noi 2019   •   18:26
 Iohannis: Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluție

UPDATE

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia actuală.
„Alegerile anticipate sunt cea mai bună soluţie pentru situaţia actuală”, a spus şeful statului, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL.

„Eu nu am nicio problemă, nici în civil, nici în penal”

 Iohannis a mai susţinut miercuri că liderul PSD, Viorica Dăncilă, este „prost informată” în chestiunea caselor lui, şeful statului afirmând că nu are nicio problemă nici în civil, nici în penal.
„Nu este nicio vulnerabilitate, însă doamna Dăncilă este prost informată. Nu ştiu cine o informează pe doamna Dăncilă. Eu nu am nicio problemă, nici în civil, nici în penal. Nu sunt şase sunt cinci case. Între timp, încă una a fost eliminată. Această chestiune, problemă, a apărut când am apărut eu în politică, în anul 2000. Atunci mi-a fost creată de PSD ca să fie folosită de PSD în campania electorală. Vă daţi seama câtă inventivitate la PSD! Din anul 2000, în fiecare campanie cu asta au ieşit. Cred că lumea s-a lămurit între timp”, a spus Iohannis.El a precizat că a cumpărat aceste case „legal şi cinstit”.

Președintele contează pe votul etnicilor maghiari

În aceeași conferință de presă, Klaus Iohannis a anunţat că se bazează pe votul minorităţii maghiare, chiar dacă nu există o mobilizare în acest sens din partea UDMR.

„Eu contez pe votul lor, vă spun sincer şi cred că majoritatea va înţelege foarte bine care este miza acestor alegeri. Am avut votul lor şi în 2014 fără să existe o mobilizare expresă pentru cei din minoritate maghiară. (...) Contez pe faptul că vor vota România normală”, a precizat el.

UPDATE. În începutul conferinței de presă, Klaus Iohannis se declară mulțumit de rezultatul din primul tur al alegerilor prezidențiale. 

„Vreau să mulțumesc românilor că au mers la vot, mai ales diasporei care s-a mobilizat exemplar. O mulțumire personală celor care m-au votat pe mine”, a spus președintele Iohannis. „Alegerile au fost o victorie pentru mine și o înfrângere pentru PSD. A fost cel mai prost rezultat înregistrat de PSD în ultimii 30 de ani”, a mai adăugat Klaus Iohannis. 

În plus, președintele Iohannis a profitat de moment și a atras atenția asupra derapajelor PSD. 

„PSD, în ultimii trei ani, a reușit să ne ducă la o stare de disperare. Au încercat să acapareze justiția, învățământul, au încercat să legifereze hoții și au încercat să înșurubeze pilele și neamurile peste tot. Au atacat firmele private, tot ce a funcționat în România”. a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a mai prezentat motivele pentru care nu își dorește o dezbatere cu Viorica Dăncilă.

„Despre dezbatere. Aceasta este o conferință de presă, nu este o dezbatere. De ce nu accept o dezbatere. Doamna Vasilica Viorica Dăncilă, fost premier, dat jos prin moțiune, a fost partea activă a tuturor mârlăniilor pesediste. A  fost foarte activă când a fost vorba să facă zid cu Guvernul împotriva unor persoane cu probleme penale. Este reprezentanta unui partid care a guvernat împotriva românilor și, acum, în campanie, mimează candidatul democrat și se așteaptă să fie tratată cu respect, ca și cum până acum a apărat democrația.”, și-a motivat Klaus Iohannis refuzul de a avea o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă. „Nu accept o dezbatere cu o persoană care a promovat ce e mai rău în ultimii ani în România. Nu accept o dezbatere cu candidata acestui PSD. Eu îmi doresc o Românie fără PSD în instituțiile de conducere. Eu lupt pentru o Românie normală. În conceptul meu, nu e loc pentru un astfel de PSD și pentru o dezbatere cu un astfel de candidat", a mai adăugat acesta. 

Pe de altă parte, șeful statului a anunțat că va organiza o dezbatere electorală marți seară, fără Viorica Dăncilă. 

„S-a discutat mult despre dezbatere. Înțeleg nevoia, dorința, de a avea o dezbatere normală. Cum nu accept această dezbatere cu doamna Dăncilă, voi organiza eu o dezbatere, marți seară. Vor fi invitați politologi, formatori de opinie, jurnaliști. Va fi o discuție deschisă, așezată, pe placul românilor.”

Întrebat de vacanțele pe care le-a avut în timpul mandatului, Klaus Iohannis a precizat că în cei cinci ani de mandat a fost plecat în trei vacanţe, dar că şi în perioada respectivă şi-a luat mapa de lucru pentru a desfăşura diverse activităţi legate de funcţia sa.

Știre inițială. Preşedintele Klaus Iohannis, va susţine miercuri, începând cu ora 18:00, o conferinţă de presă la sediul central al PNL, a informat Biroul de presă al liberalilor. Aceasta este prima conferință de presă în campania electorală. 

Marți, Klaus Iohannis a anunțat că nu va participa la o dezbatere cu Viorica Dăncilă, dar va avea întâlniri cu jurnaliștii, în cadrul căreia va răspunde la întrebări. 

 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis