x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică KLAUS IOHANNIS, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni

KLAUS IOHANNIS, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni

20 Apr 2015   •   09:39
KLAUS IOHANNIS, consultări cu partidele la Palatul Cotroceni
UPDATE 11:35 - Premierul Victor Ponta a declarat, după consultările avute cu președintele Klaus Iohannis, că a ridicat problema revizuirii Constituției și a solicitat sprijinul șefului statului, precizând că a făcut acest lucru în condițiile în care, pe subiectul menționat, "PNL nu are nicio poziție".
 
"Am ridicat o problemă președintelui și i-am solicitat sprijinul măcar pentru a ne clarifica. Faptul că la pachet cu modificarea legilor electorale era în discuție o revizuire a Constituției. Din păcate, colegii de la PNL nu au nicio poziție în acest moment, nu au luat o decizie politică dacă mai susțin sau nu acest lucru și e important să știm dacă mai putem să facem în acest an revizuirea Constituției sau dacă e un proiect pe care PNL nu-l mai consideră de actualitate. Din punctul nostru de vedere, ar fi o mare greșeală, pentru că e nevoie de modificări constituționale", a spus Ponta, la Palatul Cotroceni.
 
El a afirmat că în ceea ce privește revizuirea Constituției s-a ajuns într-o fază "foarte avansată", având în vedere că există deja poziția oficială atât a Comisiei de la Veneția, cât și a Curții Constituționale a Românei și mai trebuie făcut "pasul următor".
 
"Să rămână textele considerate acceptabile de către Comisia de la Veneția și Curtea Constituțională și să trecem prin cele două Camere și după aceea prin referendum", a explicat premierul în ce ar consta faza următoare în procesul de revizuire.
...................................................

Președintele Klaus Iohannis a invitat la Palatul Cotroceni partidele și formațiunile politice reprezentate în Parlament, pentru consultări privind stadiul legislației electorale și procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor justiției.
 
Potrivit Administrației Prezidențiale, consultările vizează stadiul legislației electorale, inclusiv cel al reglementărilor necesare asigurării dreptului de vot al românilor care trăiesc în afara granițelor, procedurile parlamentare de încuviințare a cererilor de urmărire penală, reținere, arestare sau percheziție a membrilor Parlamentului, precum și alte teme de interes public.
 
Calendarul consultărilor: 
• ora 10.00 - Partidul Social Democrat;
• ora 11.00 - Partidul Naţional Liberal; 
• ora 12.00 - Uniunea Naţională pentru Progresul României;
• ora 15.00 - Partidul Conservator;
• ora 16.00 - Uniunea Democrată Maghiară din România;
• ora 17.00 - Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale;
 
 

×
Subiecte în articol: klaus iohannis consultări