x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: PSD tergiverează adoptarea Legii carantinării și izolării

VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: PSD tergiverează adoptarea Legii carantinării și izolării

14 Iul 2020   •   14:11
VIDEO. Klaus Iohannis, declarație de presă la Palatul Cotroceni: PSD tergiverează adoptarea Legii carantinării și izolării
Sursa foto: presidency.ro

UPDATE. Principalele declarații: „Este cea mai gravă criză sanitară, cea mai gravă pandemie din ultimul secol. Nu mai există o boală cu un impact atât de puternic în viața națiunilor, în viața economiilor naționale. Din păcate, și în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Avem 637 de cazuri noi, iar 30 de români au murit din cauza acestei boli.

E greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor, pe stradă și spun că nu există niciun fel de pericol, unii chiar sunt adepții unor teorii conspiraționiste. Această boală, din păcate, există. Este o boală grea cu un impact devastator asupra lumii. 

Este greu de luptat cu această boală și, de aceea, am spus că acesta nu este momentul unor dispute politice. Sunt siderat de felul în care PSD a reacționat în Parlament față de o lege importantă care reglementează izolarea și carantinarea persoanelor bolnave.

PSD-ul a venit cu argumente care sunt false. A zis că trebuia să vină mai repede cu această lege, însă nu avea cum să vină din moment ce nu fuseseră publicate motivele CCR, că nu e bună legea, dar aceasta este rațiunea dezbaterii parlamentare. Trebui să remarcăm să PSD tergiversează adoptarea acestei legi importante. 

Reiau apelul meu către Parlament: finalizați discuțiile, aprobați o formă bună. Altfel, veți fi moralmente răspunzători de moartea a zeci, poate sute de români.

Această tergiverare este intolerabilă.”
 

Declarație de presă susținută de Președintele României, domnul Klaus Iohannis

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 14 iulie 2020

---------------------------------------------------

Știre inițială. Președintele Klaus Iohannis va susține marți, 14 iulie, la ora 14:00, o declarație de presă la Palatul Cotroceni, potrivit Administrației Prezidențiale.

Declarația președintelui vine în contextul amânării votului în Senat asupra Legii privind carantinarea și izolarea, cât și în contextul unei creșteri constante a numărului de cazuri de COVID-19.  

Declarația va fi transmisă online.  

×
Subiecte în articol: klaus iohannis declaratie de presa