x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis EXPLICĂ de ce a refuzat numirile Olguţei Vasilescu, a lui Ilan Laufer şi a lui Mircea Drăghici

Klaus Iohannis EXPLICĂ de ce a refuzat numirile Olguţei Vasilescu, a lui Ilan Laufer şi a lui Mircea Drăghici

10 Ian 2019   •   12:12
Klaus Iohannis EXPLICĂ de ce a refuzat numirile Olguţei Vasilescu, a lui Ilan Laufer şi a lui Mircea Drăghici

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis joi, 10 ianuarie a.c., două scrisori Prim-ministrului României, doamna Vasilica-Viorica Dăncilă, referitoare la propunerile de numire în funcțiile de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administrației publice și de ministru al transporturilor, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

În prima scrisoare, Klaus Iohannis precizează că a respins numirea Liei-Olguţa Vasilescu în funcția de ministru al transporturilor, pentru că "persoana nominalizată nu are expertiza necesară gestionării domeniului complex al  transporturilor.

De asemenea, în cazul lui Ilan Laufer, nominalizat la Ministerul Dezvoltării Regionale, preşedintele Klaus Iohannis spune: "constat că din documentația ce însoțește propunerea transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului".

Cât despre propunerile premierului de desemnare a Liei Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării Regionale şi a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, preşedintele explică, în cea de a doua scrisoare: "Constatând că în propunerile transmise nu există vreo mențiune cu privire la îndeplinirea condițiilor de legalitate, iar din documentația transmisă nu rezultă îndeplinirea condițiilor prevăzute de art. 105 din Constituție și de art. 2 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor pentru numirea în funcția de membru al Guvernului,

Vă aduc la cunoștință că propunerile de numire în funcția de membru al Guvernului, înaintate la data de 22 noiembrie 2018, respectiv 30 noiembrie 2018, nu fac dovada îndeplinirii condițiilor de legalitate astfel încât să li se poată da curs".

 

 

×