x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989

Klaus Iohannis: Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989

08 Oct 2020   •   16:40
Klaus Iohannis: Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, în cadrul Bucharest Forum 2020, că pandemia de coronavirus reprezintă pentru România „cea mai dramatică perioadă de după 1989”.

„Pentru România, pandemia de COVID-19 reprezintă cea mai dramatică perioadă de după 1989. Pe fondul unei incertitudini globale, mai ales la nivel economic, ţara noastră a trebuit să se adapteze într-un timp foarte scurt şi va continua să o facă, pentru a implementa toate măsurile necesare de creştere a capacităţii de gestionare a acestei crize atât pe plan medical, cât şi din perspectiva sistemului educaţional, a asigurării serviciilor publice şi mai ales în ceea ce priveşte creşterea rezilienţei economice", spune Iohannis în mesajul prezentat, joi, de consilierul de stat Constantin Ionescu.

Totodată, Klaus Iohannis a menționat că „măsurile economice cuprinse în Planul de relansare vor pune bazele noului model de dezvoltare, unul al investițiilor, al responsabilității și al sustenabilității”.

„Pe lângă accelerarea proiectelor de infrastructură de transport şi energie, acest nou model urmăreşte dezvoltarea economică prin digitalizare, inovare, dezvoltare şi aplicare de noi tehnologii în agricultură, energie şi industrie", afirmă Iohannis.

Șeful statului a mai punctat că vor fi necesare eforturi consistente pentru a consolida capacitatea România de a se raporta eficient la impredictibilitatea evoluțiilor din mediul de Securitate global.

„Un stat puternic este un stat care asigură un cadru optim de dezvoltare a democraţiei participative, în care sunt garantate drepturile şi libertăţile cetăţenilor şi este încurajată participarea cetăţenilor, inclusiv la soluţionarea unor probleme care ţin de securitatea naţională. În scopul garantării unui nivel ridicat de securitate şi prosperitate cetăţenilor săi, este necesar ca România să depună eforturi susţinute în scopul de a întări capacitatea administrativă a instituţiilor sale. Acestea trebuie să poată acţiona concertat şi eficient pentru elaborarea şi implementarea politicilor publice şi pentru asigurarea unei dezvoltări durabile cu aplicarea strictă a legislaţiei naţionale şi a directivelor şi programelor UE în materie", mai spune Iohannis.

În ceea ce privește sistemul educational, Klaus Iohannis a afirmat că acesta trebuie să fie „inclusive și calitativ, care să contribuie la acoperirea cerințelor pieței muncii și la competitivitatea României în plan international”.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis bucharest forum 2020