x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”

Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”

18 Ian 2017   •   09:18
Klaus Iohannis, la ședința de Guvern: „Sunt doi elefanți în încăpere - ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale”

UPDATE: Ședința de Guvern a început. Președintele Klaus Iohannis participă la întâlnirea de la Palatul Victoria, alături de premierul Sorin Grindeanu.

În debutul ședinței, premierul Sorin Grindeanu a anunțat presa și cabinetul său că discuțiile vor urma agenda stabilită anterior.

 

Președintele Klaus Iohannis a ținut să precizeze, în prezența jurnaliștilor, că premierul Sorin Grindeanu s-a angajat să nu pună pe ordinea de zi suplimentară ordonanța de grațiere și cea de modificare a codurilor penale.

”Sunt doi elefanți în încăpere și nimeni nu vorbește despre asta: Ordonanta de grațiere și cea de modificare a codurilor penale. Evident că am discutat despre ele cu premierul, de dimineață. Premierul mi-a spus că nu va fi pusă pe ordinea de zi suplimentară aceste chestiuni. Subliniez si sper sa fiu in asentimentul premierului, s-a angajat ca aceste chestiuni să nu fie băgate peste noapte în nici o ședinta de Guvern, ci imediat ce documentele vor fi clarificate sub conducerea ministrului Justiției, a ministrului de Interne și al ministrului delegat pentru Afaceri Europene. Să fie puse în transparență”, a subliniat Klaus Iohannis.

Iohannis a mai declarat că a avut, înaintea şedinţei de Guvern, o discuţie "foarte aplicată" cu premierul Sorin Grindeanu, şeful statului transmiţându-le membrilor Executivului că e foarte mulţumit de felul în care îşi fac datoria.

"Am decis în această dimineaţă să fac o vizită domnului prim-ministru. Am avut o discuţie foarte aplicată, serioasă, cu concluzii consensuale, după care domnul prim-ministru m-a invitat să particip să prezidez această şedinţă", a spus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a ajuns miercuri dimineață la Palatul Victoria, unde cel mai probabil va prezida ședința de Guvern, informeaza Digi24.

HotNews a relatat, citând surse guvernamantale, că Executivul va adopta, astăzi, o Ordonanţă de Urgenţă care aduce o serie de modificari importante în legislaţia penală, dar nu este clară întinderea lor.

Potrivit sursei citate ar urma să fie graţiate o serie de pedepse şi, pe lângă graţiere, tot prin OUG, Guvernul va modifica legislaţia în ceea ce priveşte abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu, conflictul de interese şi instituţia denunţătorului. 

Președintele are dreptul, potrivit Constituției, să prezideze ședințele de Guvern.

Este pentru prima dată când președintele Klaus Iohannis își exercită acest prerogativ, după ce în presă a apărut informația că pe ordinea de zi s-ar afla un proiect care vizează modificarea legislației în ceea ce privește abuzul în serviciu, neglijența în serviciu, conflictul de interese și instituția denunțătorului.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marţi seara, că nu este de acord cu punerea în discuţie a unor probleme legate de amnistie, dar nu exclude o discuţie despre graţieri, însă nu pentru infracţiunile grave.

×