x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La Bucureşti, Mutu strigă: Cristi! Bă, Cristi!

La Bucureşti, Mutu strigă: Cristi! Bă, Cristi!

de Marius Gîrlașiu    |    10 Feb 2016   •   16:53
La Bucureşti, Mutu strigă: Cristi! Bă, Cristi!

Ca de obicei, candidaţii la alegerile locale au furat startul în campanie şi au început deja să se promoveze. Nici n-a început campania şi o parte din candidaţi provoacă stupefacţie sau chicote cu campaniile lor. Bucureştenii aspiranţi la primărie conduc detaşat cu mesaje de campanie pur şi simplu stupide. Spre deosebire de candidaţii din provincie, cei din Capitală mai dau şi bani grei unor consultanţi care-i fac de râs în faţa alegătorilor.

Ultima ispravă de campanie îi aparţine senatorului Gabriel Mutu, candidatul social-democrat pentru Primăria Sectorului 6. Iniţial, Mutu a ales un slogan foarte banal, anume „Alături de tine”. Apoi, lui sau unui consilier i s-a părut că este nevoie de ceva mai percutant, care să rămână în mintea potenţialului alegător, iar rezultatul este de-a dreptul minune dumnezeiască: „Mutu VORBEŞTE!”. Pe contul său de Facebook apar în serie imagini cu figura lui, oximoronicul slogan şi diverse mesaje cu ce le pregăteşte el locuitorilor din Sectorul 6, făcând din senator cel mai palavragiu dintre muţi. În goana după notorietate, Mutu nu s-a oprit aici.

Cum Sf. Valentin se apropie, iar romantismul cuplurilor se amplifică subit, Mutu s-a gândit să lanseze o invitaţie la căsătorie pentru o zi. „Indiferent de vârstă, dacă îți iubeşti partenerul şi vrei să te căsătoreşti pentru o zi, vino alături de noi să oficiem iubirea. Masa şi dansul vor avea loc la Asociația „Gabriel Mutu Alături de tine” (...) Gabriel Mutu oficiază căsătoriile şi premiază cele mai frumoase declarații de dragoste. Celebrează iubirea alături de noi!”, a anunţat Mutu. Din fericire, nefiind ales încă, Mutu nu poate oficia căsătorii pe bune, aşa că nimic nu este ireparabil.

Paternitatea unei tâmpenii

Pe internet a făcut vâlvă clipul cu un cetăţean abulic, rezemat de un gard şi hărţuit de un câine, ce strigă din când în când: „Cristi! Bă, Cristi! Cheamă-l, bă, pe Cristi!”. Din motive inexplicabile raţional, unora li s-a părut o idee bună de campanie. Cristian Petrescu, candidatul Mişcării Populare, s-a gândit să facă un filmuleţ pe care se aude celebra chemare, urmată de Petrescu, ce dă cu o uşă termopan în lături spunând: „Dacă vrei să scapi Sectorul 3 de Robert Negoiţă, cheamă-l pe Cristi!”. Cum spiritele mari se întâlnesc, iar ideile tâmpite îşi găsesc repede adepţi, tot pe la sfârşitul lunii trecute, deputatul Cristian Rizea, candidat PSD pentru Sectorul 5, a folosit şi el ideea, postând un filmuleţ cu fotografii de-ale sale printre cetăţeni, filmuleţ ce se încheia cu mesajul: ”Noi l-am gasit pe Cristi. Il gasesti peste tot”

Din păcate . Demenţa nu s-a oprit aici . Cristi Rizea a anunţat că va organiza un miting de protest împotriva candidatului partidului său de la alt sector, anume Robert Negoiţă de la Sectorul 3. De asta a râs până şi Cristi Petrescu. „Văd mare vâlvă că luni de dimineaţă vin interlopii PSD din Sectorul 5 peste golanii PSD din Sectorul 3. Măi băieţi, nu ar fi mai bine să boicotaţi alegerile, aşa cum zicea Dragnea? Aşa poate scăpăm de voi toţi. Sau... îl chemaţi pe Cristi. Cristi Petrescu”, a scris candidatul MP pe Facebook.
 

×