x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, la Cotroceni cu gândul la casa din Sibiu

Iohannis, la Cotroceni cu gândul la casa din Sibiu

de Georgiana Ionita    |    19 Ian 2017   •   14:08
Iohannis, la Cotroceni cu gândul la casa din Sibiu
Sursa foto: CRISTIAN NISTOR / AGERPRES FOTO

Klaus Iohannis a plecat ieri de la ședința de Guvern, direct la Palatul Cotroceni, la reuniunea cu ambasadorii străini acreditaţi la Bucureşti. Preşedintele i-a asigurat pe şefii misiunilor diplomatice că politica externă şi de securitate a României îşi va păstra direcţia euro-atlantică şi a lansat un avertisment subtil către guvernarea PSD.

Imediat după ce a prezidat ședința Executivului, Klaus Iohannis s-a grăbit să ajungă la Cotroceni unde avea programată întâlnirea anuală cu reprezentanții cancelariilor străine din România, ocazie cu care le-a prezentat ambasadorilor principalele direcții ale politicii externe pentru anul 2017. “Politica externă a României va rămâne pe aceleaşi coordonate esenţiale ca şi până în prezent, în condiţiile în care ţara noastră trebuie să-şi menţină poziţia regională de pilon de stabilitate şi predictibilitate”, i-a asigurat Iohannis pe oaspeţii de la Cotroceni. Iohannis le-a amintit diplomaţilor străini că noul Guvern are o responsabilitate deosebită în întărirea statului de drept şi menţinerea stabilităţii economice. “Trebuie continuată întărirea statului de drept şi trebuie păstrată stabilitatea economică, pe baza creşterii sustenabile de până în prezent, care a fost, în 2016, din datele disponibile până acum, cea mai mare din Uniunea Europeană – 4,8%. Subliniez responsabilitatea deosebită pe care o are, în acest sens, noul guvern al României”, a sunat avertismentul subtil trimis Cabinetului PSD. La reuniunea de la Cotroceni au fost prezenţi, din partea Guvernului, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu şi ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall.

 

Procesul, în pronunţare

În timp ce Iohannis le vorbea abasadorilor străini, Curtea de Apel Piteşti judeca un nou termen în procesul privind casa din Sibiu pierdută de familia preşedintelui. A fost a patra înfăţişare în faţa judecătorilor după strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Braşov. Instanţa rămăsese aseară în pronunţare după ce avocatul soţilor Iohannis le-a cerut magistraţilor să amâne a patra oară procesul sau să suspende cauza până la clarificarea situaţiei privind moştenitorii soacrei preşedintelui, Georgeta Lăzurcă, al cărei nume apare ca parte în proce şi care a decedat recent.

 

Klaus Iohannis, preşedintele României: Trebuie continuată întărirea statului de drept şi trebuie păstrată stabilitatea economică. Subliniez responsabilitatea deosebită pe care o are, în acest sens, noul guvern al României

×