x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lia Roberts, terminatoarea coruptiei

Lia Roberts, terminatoarea coruptiei

17 Feb 2004   •   00:00

Lia Roberts a promis ieri, o data cu anuntul privind intentia sa de a candida ca independent la Presedintie, ca va termina cu coruptia din Romania.

Lia Roberts vrea sa ne scape de coruptie Actualul consul onorific al Romaniei la Las Vegas, Lia Roberts, si-a anuntat ieri intentia de a candida ca independent la Presedintia Romaniei.
CAMELIA IONESCU

Anuntul Liei Roberts privind candidatura sa la Presedintie s-a facut la Sala ARCUB din Bucuresti, unde au fost prezenti numerosi simpatizanti. "Puteti alege sa ii votati pe politicienii pe care ii cunoasteti foarte bine, care se invart dintr-o pozitie in alta de 14 ani si rezulatele se stiu, sau puteti alege o schimbare", le-a spus ieri Lia Roberts celor prezenti. "Coruptia nu va mai avea loc. Este la baza tuturor relelor", a promis ea. Lia Roberts a recunoscut ca nu a fost activa politic in Romania niciodata, dar este pregatita de activitatea de presedinte al filialei din Nevada a Partidului Republican.
"Nu am fost niciodata membru al PCR, nu am avut nici o legatura cu Securitatea si voi ramane independenta", a dat asigurari Lia Roberts. Ea a promis ca "noi investitori vor veni in tara, o multime de contracte cand NATO isi va aduce bazele. Nu va fi numai o firma, asa cum a fost in cazul firmei Bechtel", a infierat Roberts situatia actuala. "Investitorii nu asteapta decat o schimbare pentru a veni in tara", a mai spus Roberts.

AJUTOR. "Voi accepta suport de la cine doreste sa-l ofere", a declarat ieri romano-americanca, care sustine ca a fost contactata de numeroase ONG-uri si persoane private, care s-au oferit sa o sprijine in adunarea celor 300.000 de semnaturi, necesare pentru a-si depune candidatura pentru Presedintia Romaniei. "Acesta e un mod de a tine departe independentii de arena politica", a aratat Roberts

PNL-PD: "Nu e un candidat serios"
PNL si PD sunt de parere ca Lia Roberts nu va fi un candidat serios pentru alegerile prezidentiale. Vicele PNL Calin Popescu-Tariceanu a declarat ieri ca "Lia Roberts nu are nici experienta politica si nici o carte de vizita care sa o recomande". Vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde este de parere ca principalul contracandidat pentru Theodor Stolojan este Adrian Nastase, iar lupta pentru Cotroceni se va da intre ei.

PSD: "Este un turbion pe scena politica"
PSD considera ca Lia Roberts nu doreste cu adevarat sa castige alegerile prezidentiale, fiind doar "un turbion" ce doreste sa tulbure scena politica. Purtatorul de cuvant al partidului Bogdan Duvaz nu crede "sincer" in sprijinul presedintelui american pentru candidatura Liei Roberts. El i-a reprosat ca evita sa pronunte numele orasului in care locuieste, Las Vegas, "unde este dezvoltata industria jocurilor de noroc". (Silviu Sergiu)

Sprijin de la Partidul Umanist
"Am citit in ziar zilele trecute ca un partid, PUR, vrea sa ma sprijine in a colecta cele 300.000 de semnaturi necesare inscrierii in cursa electorala ", a declarat Lia Roberts. Ea a aratat ca PUR e primul partid care si-a exprimat dorinta de a o sprijini in strangerea de semnaturi. "Salut sprijinul oricui vrea sa ma sprijine si, in masura in care viziunile noastre merg in paralel si in aceeasi directie, acesta este bine venit; am nevoie de acest minim de 300.000 de semnaturi", a spus Lia Roberts. Vicepresedintele PUR, Bogdan Pascu a confirmat ieri ca intre liderul Partidului Umanist Dan Voiculescu si candidatul la Presedintie Lia Roberts a avut loc o serie de convorbiri privind colaborarea politica, inclusiv strangerea semnaturilor necesare depunerii candidaturii la functia de sef al statului. "Propunerea de sprijinire a candidaturii Liei Roberts urmeaza sa fie supusa aprobarii Biroului Politic, care se va intruni la sfarsitul lunii februarie, la Craiova", a mai spus Bogdan Pascu.

×
Subiecte în articol: politic lia roberts