x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii, acuzati de abuzuri "grosolane"

Liberalii, acuzati de abuzuri "grosolane"

de Carmen Vintila    |    29 Iun 2005   •   00:00
Liberalii, acuzati de abuzuri "grosolane"

Deputatul conservator, Danut Liga, l-a acuzat ieri pe vicepresedintele Camerei, liberalul Dan Radu Rusanu, ca se afla in spatele unor presiuni exercitate impotriva reprezentantilor PC Giurgiu de catre lideri locali ai PNL. Liga a spus ca, la nivel local, primarul PNL Giurgiu, Lucian Iliescu, si presedintele CJ Giurgiu, Victor Boiangiu, au realizat o "monstruoasa" coalitie. Liga a explicat ca potrivit intelegerilor din cadrul Coalitiei de guvernare la nivelul judetului Giurgiu le-au revenit conservatorilor 6 posturi de conducere ale serviciilor publice deconcentrate.

INLOCUITOR. Unul dintre aceste posturi, cel de la Directia Judeteana a Finantelor Publice, ocupat de reprezentantul PC, Gheorghe Ceadar, este vizat de liberali pentru a fi ocupat de un reprezentant al acestui partid, respectiv Elena Spoiala. Liga a mentionat ca, desi Ceadar a primit calificative foarte bune de la Ministerul Finantelor si a avut descarcare de gestiune pe ultimii patru ani, este expus in ultima perioada unor presiuni si amenintari din partea liberalilor, avand totodata de la inceputul acestui an noua controale de la Ministerul Finantelor Publice.

Liga a precizat ca a trebuit "sa ajunga in interiorul ADA pentru a intelege de fapt care este secretul acestor abuzuri si ilegalitati. Iliescu nu-si putea permite sa faca asemenea ilegalitati daca nu ar fi avut in spatele sau adevarati baroni de la centru". "Vicepresedintele Camerei, Dan Radu Rusanu, si-a permis sa ma sune si pe mine, si pe Ceadar, si sa-mi spuna ca, daca in cel mai scurt timp acest director sustinut de noi nu-si va da demisia, el ii va pune catusele la maini si-l va scoate din Directie", a mai spus Liga.

"ABUZ". De asemenea, potrivit lui Liga, Ceadar urmeaza sa fie detasat "abuziv" de la inceputul lunii viitoare la Directia Generala a Finantelor Publice Braila pe o perioada temporara. Pe de alta parte, Liga l-a acuzat pe primarul municipiului Giurgiu ca intentioneaza s-o puna in functie in locul lui Ceadar pe Elena Spoiala, fostul director general al Finantelor Publice Giurgiu in perioada 1996-2000.

Liga a precizat ca aceasta nu a vut descarcare de gestiune din anul 2000 si "in momentul de fata are probleme cu justitia". "PNL, sustinand o asemenea persoana, trece peste protocolul incheiat intre PNL si PC si peste limitele bunului-simt. In spatele acestor jocuri se afla vicepresedintele Camerei, Dan Radu Rusanu, care s-a ocupat special de problema respectiva si de judetul Giurgiu", a declarat Danut Liga.

LICITATIE. Pe de alta parte, Liga a precizat ca ultima ilegalitate facuta impreuna de "cei doi" respectiv Iliescu si Boiangiu, este o licitatie care a avut loc cu o luna in urma la CET Giurgiu, aflata in subordonarea directa a CJ. La aceasta licitatie pentru contorizarea municipiului Giurgiu s-a prezentat o firma "agreata de cei doi care trebuia sa iasa castigatoare". Aceasta a venit cu o oferta de 119 miliarde de lei, iar alta firma care nu avea sustinere a venit cu o oferta de 101 miliarde de lei. Potrivit lui Liga, pentru ca prima firma nu a iesit castigatoare, licitatia a fost ilegal anulata.

SEMNAL. Deputatul conservator a precizat ca a semnalat neregulile din judetul Giurgiu si premierului Tariceanu, dar nu a primit nici un raspuns. "De ce Tariceanu, care in campanie, impreuna cu Basescu, au facut uz in ceea ce priveste dreptatea si adevarul si au spus ca eradicarea coruptiei reprezinta o prioritate, nu face nimic? Ori e legat de maini si de picioare, ori se complace in aceasta postura", a spus Liga.

El a adaugat ca aceste probleme le-a ridicat si la nivel de Coalitie si nu s-a luat nici o masura. "Doar doi sunt cei care pot rezolva problema: mass-media si presedintele Basescu, care poate interveni direct pentru a rezolva chestiunea in cauza", a conchis Liga.

×
Subiecte în articol: politic giurgiu liga