x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lista miniștrilor din noul Guvern și programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Lista miniștrilor din noul Guvern și programul de guvernare au fost depuse la Parlament

23 Noi 2021   •   18:46
Lista miniștrilor din noul Guvern și programul de guvernare au fost depuse la Parlament

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a depus marți la Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a anunțat marți că a depus la Parlament lista cu miniștri și progamul de guvernare.

„Am depus programul de guvernare al coaliţiei. El se bazează pe următoarele principii: rezilienţă, stabilitate, transparenţă, echitate şi eficienţă. El are în centru cetăţeanul român şi în acest sens vor fi luate următoarele măsuri principale. E pentru prima dată când în programul de guvernare sumele alocate pentru investiţii vor fi în conformitate cu procentul de 7% din PIB, deci creștem de la 5,5 la 7”, a spus premierul desemnat.

Nicolae Ciucă a mai spus că PNRR reprezintă axul progamului de guvernare.

„Împreună cu echipa guvernamentală suntem oblogați și condiționați în același timp să respectăm liniile din PNRR și bineînțeles acele măsuri legislative care ne obligă la procesul de reformă. O altă măsură este aceea prin care să sprijinim eliminarea decalajului între comunitățile locale și în felul acesta vom pune în aplicare Planul național de investiții Anghel Saligny. În momentul acesta are o sumă locată de aproximativ 50 de miliarde până în 2028, doar până în acest moment s-au depus proiecte de aproximativ 134 de miliarde, ceea ce înseamnă că este nevoie de stabilirea unui mecanism echiabil și eficient, astfel încât să putem stabili prioritățile”, a mai spus Ciucă.

El a mai anunțat că Guvernul are ca măsură prioritară legarea regiunilor istorice prin infrastructură rutieră și feroviară.

„Pe pachetul de măsuri sociale, este prima dată când se mărește indemnizația socială minimă de la 800 de lei la 1.000 de lei, cu aproximativ 25%, vor fi indexate pensiile cu aproximativ 10%. Pentru pensionarii care beneficiază de o pensie între 1.000 și 1.600 de lei se va asigura în luna ianuarie un ajutor de 1.200 de lei astfel încât să poată să treacă mai ușor peste iarnă. Tot în programul de guvernare sunt cuprinse măsuri pentru ceșterea alocației pentru copiii până la 2 ani la 600 de lei, pentru ceilalți alocația va fi de 243 de lei, salariul minim brut va crește la 2.550 de lei”, a mai spus premierul desemnat.

(sursa: Mediafax)

×