x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea face bilanțul primelor 100 de zile de guvernare

Liviu Dragnea face bilanțul primelor 100 de zile de guvernare

20 Apr 2017   •   21:44
Liviu Dragnea face bilanțul primelor 100 de zile de guvernare

Veniturile totale au crescut în primul trimestru al acestui an cu peste 7%, investițiile străine au crescut cu 45% și, tot în acest an, avem fonduri europene cu 899% mai multe, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la Antena 3, unde a făcut un bilanț al primelor 100 de zile de guvernare.

”În ianuarie 2017, veniturile totale au fost de minus 5,7% față de anul trecut, în februarie de plus 4,5%, iar în martie, de 22.1%. Astfel, pe primul trimestru, media veniturilor totale este de plus 7,2%”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, joi, la emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

În ceea ce privește fondurile europene, pe trimestrul întâi al anului 2017 am avut 2.977 milioane de lei, comparativ cu 298 milioane de lei, în aceeași perioadă din 2016, ”ceea ce înseamnă o creștere cu 899%. Este cea mai mare creștere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intrați în România. Plus 899% în 2017”, a precizat Dragnea.

Referitor ”la cifra de afaceri, aceasta a crescut cu 8,7% pe primele două luni. Sursa este Institutul Național de Statistică (INS)”, a afirmat șeful PSD.

În același timp, investițiile străine au crescut cu 45%, mai arată INS.

Șeful PSD a spus că până acum programul de guvernare este respectat, pensia minimă garantată a crescut la 520 lei, TVA a scăzut la 19%, iar România va primi 402 milioane euro pentru agricultură.

Totodată, Dragnea a amintit de creșterea salariului minim pe economie la 1.450 lei, creșterea salariilor din administrație cu 20% și creșterea salariilor actorilor cu 50%.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus că ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, trebuie să comunice mai bine, menţionând totodată că "este un ministru bun". 

"Florian Bodog trebuie să comunice mai bine. Este un ministru bun, dar are o mare problemă de comunicare. Şi nu numai el", a spus Dragnea, la Antena 3. 

În legătură cu afirmaţia moderatorului potrivit căreia Bodog ar trata cu superficialitate subiectul deceselor generate de rujeolă, Dragnea a precizat: "Nu, nu cu superficialitate". 

Întrebat despre pericolul ca lipsa vaccinurilor să facă din România un exportator al rujeolei în toată Europa, preşedintele PSD a susţinut că acest fapt este cauzat de lipsa bugetelor multianuale pentru achiziţionarea de vaccinuri. 

"Da, ăsta este efectul faptului că, în ultimii ani, nimeni n-a realizat că trebuie să se bugeteze multianual achiziţia de vaccinuri. (...) Pentru faptul că nu se făceau bugetări multianuale, nu se puteau face achiziţii pentru vaccinuri pentru mai mulţi ani. În fiecare an aveam problemă cu vaccinul", a spus Dragnea. 

El a menţionat că în prezent există bugete multianuale pentru vaccinuri, fiind deja alocată, pentru 2017, suma de 770 milioane de lei.

Știre în curs de actualizare.

×