x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Pop: Sesizarea CCR privind bugetul, un pas care duce la blocarea României

Liviu Pop: Sesizarea CCR privind bugetul, un pas care duce la blocarea României

22 Feb 2019   •   13:29
Liviu Pop: Sesizarea CCR privind bugetul, un pas care duce la blocarea României

Senatorul PSD Liviu Pop a declarat, vineri, că, prin atacarea la Curtea Constituţională a proiectului de buget pe 2019, preşedintele face un pas care duce la blocarea României, menţionând că toate criticile şefului statului se înscriu într-o logică "strict electorală".

"E un pas, că tot îi plac paşii domnului preşedinte, e un pas care duce la blocarea României, e un pas pe care îl face astăzi prin atacarea la CCR şi prin care România nu se poate dezvolta, nu se pot realiza angajamentele pe care le avem prin programul de guvernare, întrucât trebuie să fim încadraţi în bugetul anului trecut. Criticile aduse de preşedinte sunt declaraţii făcute de un candidat la Preşedinţia României care îşi doreşte cu disperare un al doilea mandat şi aruncă declaraţii în logica strict electorală, pentru că pe cele trei domenii pe care domnia sa spune că nu sunt alocaţi bani sunt surse mult mai mari decât anul trecut, anul acesta fiind un an dedicat investiţiilor", a afirmat, pentru AGERPRES, Liviu Pop.

El a adăugat că "fiecare zi de întârziere înseamnă un minus în dezvoltarea acestei ţări". "Sper să avem un răspuns de la CCR cât mai rapid, în aşa fel încât, în funcţie de acest răspuns, să reuşim să facem aplicabil bugetul de stat", a spus Pop.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că va sesiza Curtea Constituţională în privinţa legii bugetului pe anul 2019. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Liviu Pop