x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lobby - Lia Roberts este propusa ambasador

Lobby - Lia Roberts este propusa ambasador

27 Ian 2005   •   00:00

Un grup de romani stabiliti in Statele Unite si-au exprimat intentia de a-i cere presedintelui Traian Basescu sa o numeasca pe Lia Roberts in functia de ambasador al Romaniei la Washington, informeaza agentia Romanian Global News.


ANCA ALDEA

Romanii, intre care presedintele Centrului Cultural Roman-American Athenaeum din Atlanta, Smaranda Cazan-Livescu, presedintele Consiliului Roman-American din Los Angeles, Neculai Popa, si N.D. Rusu de la Asociatia Pro-Basarabia si Bucovina din California, isi explica intentiile intr-o scrisoare adresata Cotroceniului.

"UN ANIMAL POLITIC". Ei ii explica presedintelui Basescu avantajele numirii Liei Roberts, in prezent consul onorific in Las Vegas, in functia de ambasador la Washington. "Ea poate sluji cu succes interesele Romaniei pe langa SUA. Lia Roberts reprezinta nu numai cheia de acces spre Congresul american, ci si o usa deschisa la presedintele George W. Bush pentru promovarea intereselor Romaniei."

Fosta candidata la alegerile prezidentiale din Romania si ex-presedinte al Partidului Republican din statul Nevada, Lia Roberts este vazuta peste Ocean ca "un animal politic" perseverent si deschis.

×
Subiecte în articol: politic