x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban despre amânarea moţiunilor simple: Este o inepţie. PSD-ALDE au desfiinţat Senatul până pe 6 mai

Ludovic Orban despre amânarea moţiunilor simple: Este o inepţie. PSD-ALDE au desfiinţat Senatul până pe 6 mai

15 Apr 2019   •   15:40
Ludovic Orban despre amânarea moţiunilor simple: Este o inepţie. PSD-ALDE au desfiinţat Senatul până pe 6 mai

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, luni, amânarea dezbaterilor şi a votului, în Senat, privind moţiunile simple împotriva miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader, respectiv Eugen Teodorovici, susţinând că astfel PSD - ALDE au "desfiinţat" acest for legislativ până pe data de 6 mai.

"Este o inepţie. PSD - ALDE au desfiinţat Senatul. Au stabilit că nu va mai avea loc niciun plen al Senatului până în data de 6 mai. Unu: este vorba de moţiunea pe Justiţie înaintată de PNL, a doua moţiune înaintată tot de PNL este cea împotriva lui Teodorovici cu execuţia bugetară şi pe efectele catastrofale ale OUG 114, nici această moţiune nu se poate dezbate. Prin desfiinţarea Senatului până în data de 6 mai Tăriceanu se piteşte în continuare în spatele zidului făcut de PSD - ALDE de consecinţele faptelor sale. Se ştie foarte clar că de peste cinci luni de zile există o cerere de urmărire penală pe care majoritatea din Senat o ţine în sertare refuzând să dezbată, să ducă procedura la votul final, fără niciun fel de explicaţie, cu încălcarea flagrantă a legislaţiei şi a Regulamentului Senatului. Aceşti indivizi sunt în stare de absolut orice, nu mai respectă nimic", a afirmat Orban, la Parlament, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

El a spus că nu cunoaşte motivele pentru care moţiunea simplă împotriva ministrului Justiţiei a fost amânată, susţinând că este vorba de un joc pe care îl face PSD.

"Nu cunosc motivele şi nici nu mă interesează motivele. Dacă vă aduceţi aminte, acelaşi lucru s-a petrecut şi la Cameră. E un joc pe care îl fac, penibil de-a dreptul. Tudorel Toader trebuie să plece, cum de altfel trebuie să plece tot Guvernul. Moţiunea în sine şi dacă trece nu duce automat, conform hotărârii CCR, la demiterea ministrului. Chiar din această perspectivă, dacă vor să voteze să voteze, dar să supună moţiunea pe ordinea zi, să se vadă foarte clar că o Cameră a Parlamentului nu mai susţine prezenţa lui Tudorel Toader în funcţia de ministru al Justiţiei", a subliniat Ludovic Orban.

Comitetul liderilor grupurilor parlamentare din Senat a decis luni amânarea pentru data de 6 mai a dezbaterii şi votului în cazul ambelor moţiuni simple înscrise pe ordinea de zi a plenului. Cele două moţiuni, iniţiate de PNL şi USR, sunt îndreptate împotriva ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, - "Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader" şi împotriva ministrului Finanţelor - "Eugen Teodorovici, românii îţi cer să demisionezi!". AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban