x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, despre modificările la legile Justiției: Dezbaterea trebuie reluată de la început

Ludovic Orban, despre modificările la legile Justiției: Dezbaterea trebuie reluată de la început

26 Noi 2019   •   15:29
Ludovic Orban, despre modificările la legile Justiției: Dezbaterea trebuie reluată de la început

Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul intenționează să reia dezbaterea pe modificările la legile Justiției, arătând că este important ca la acest proces să participe toate formațiunile politice, societatea civilă și grupurile profesionale ale magistraților, ”astfel încât să putem genera modificări ale codurilor care să fie benefice pentru România”, transmite Antena 3.

”Deocamdată vrem să respectăm ceea ce e prevăzut în Raportul MCV, în raportul Comisiei de la Veneția și în Raportul GRECO. Practic, dezbaterea trebuie reluată de la început, cu modificările. Știm clar că deciziile Curții Constituționale au fost foarte clare cu privire la modificări. Vrem să generăm o dezbatere largă în societate, la care să participe toate formațiunile politice, societatea civilă și grupurile profesionale ale magistraților, astfel încât să putem genera modificări ale codurilor care să fie benefice pentru România”, a spus Ludovic Orban.

Întrebat dacă va încerca să treacă prin Parlament modificările aduse Justiției, fără să apeleze la ordonanțe de urgență, Orban a răspuns: ”E preferabil așa”.

×
Subiecte în articol: ludovic orban legile justitiei