x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban face precizări despre demisie: Nu vreau să vină Ciolacu președinte al Camerei Deputaților

Ludovic Orban face precizări despre demisie: Nu vreau să vină Ciolacu președinte al Camerei Deputaților

26 Sep 2021   •   14:09
Ludovic Orban face precizări despre demisie: Nu vreau să vină Ciolacu președinte al Camerei Deputaților
Sursa foto: Hepta

Fostul președinte PNL, Ludovic Orban, și-a nuanțat, duminică, demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Acesta a precizat că va fi la dispoziția noului președinte, Florin Cîțu, care o va depune la secretariatul Camerei de îndată ce PNL va avea din nou majoritate în Parlament.

„Eu sunt un om de onoare și un om de cuvânt. Am spus că îmi dau demisia luni dimineața la ora 9.00. Președintele PNL va avea demisia mea la dispoziție cu posibilitatea de a o înainta când consideră că există posibilitatea refacerii majorității și câștigării funcției de președinte al Camerei Deputaților de către PNL cu un alt candidat. Dacă eu îmi depun demisia la Cameră luni, marți sau miercuri se organizează alegeri pentru funcția de președinte al Camerei. Cum e situația în Camera Deputaților astăzi și în Parlament în general, ca urmare a crizei politice provocate, există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Eu sunt membru al PNL și obiectivul meu este ca și după ce demisia mea va intra în vigoare, funcția de președinte al Camerei Deputaților să rămână unui deputat al PNL”, a spus Orban.

Întrebat dacă demisia nu este un act unilateral, Orban a spus: „Demisia este un act unilateral, decizia mea de a demisiona este irevocabilă. Dar, repet, eu sunt membru al PNL și nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu președinte al Camerei sau alt PSD-ist care va candida. La ora actuală, dacă se fac alegeri în Camera Deputaților, PNL nu are nicio garanție că poate să păstreze președinția Camerei”.

Ludovic Orban a anunțat după ce a pierdut lupta pentru președinția PNL că luni își va depune demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

„Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni, la prima oră, pe masa președintelui ales, Florin Cîțu”, a spus, sâmbătă, Ludovic Orban.

Mediafax

×
Subiecte în articol: pnl ludovic orban florin citu