x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, optimist în cazul votului din Parlament: „Am încredere că inclusiv parlamentari de la PSD vor vota Guvernul”

Ludovic Orban, optimist în cazul votului din Parlament: „Am încredere că inclusiv parlamentari de la PSD vor vota Guvernul”

04 Noi 2019   •   13:15
Ludovic Orban, optimist în cazul votului din Parlament: „Am încredere că inclusiv parlamentari de la PSD vor vota Guvernul”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, estimează că Guvernul va fi votat, luni, în plenul reunit de 237-243 de parlamentari, inclusiv de la PSD, subliniind că „nu-și amintește vreun vot de învestire a unui Guvern în ultimii 30 de ani care să fi fost boicotat de două grupuri parlamentare”.

Ludovic Orban a evitat să spună dacă parlamentarii PRO România care vor vota Guvernul vor trece la PNL, însă a precizat că a avut o relație cât se poate de bună de-a lungul timpului cu Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin.

„Cu Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin am avut o relație cât se poate de normală și de bună. Cu Victor Ponta nu am ce să mai vorbesc pe această temă. Acesta s-a pronunțat deja”, a declarat Orban într-o conferință de presă.

Liderul liberalilor a mai adăugat că ”boicotul din partea PSD este unul jenanant și rușinos”.

„Ședința nu va fi ținută de niciuna dintre președinți. Conducerea PSD împiedică președinții celor două Camere să-și exercite atribuțile să conducă o ședință de plen care nu e o ședință ordinară, ci o ședință în care se învestește Guvernul. Este o premieră, un boicot jenant, rușinos care aruncă o imagine extrem de negativă a celor care au ales calea boicotului”, este mesajul lui Ludovic Orban.

De altfel, liderul liberarilor a mai subliniat că este optismist și are încredere că va fi un număr mare de parlamentari la votul de învestitură, inclusiv de la PSD.

Liderul liberalilor a precizat că merge înainte cu miniştrii propuşi. Potrivit lui Orban, toţi parlamentarii liberali vor fi prezenţi la vot şi vor vota la vedere. De asemenea, el a menţionat că un senator USR şi un deputat ALDE vor absenta motivat de la şedinţa plenului Parlamentului.

Parlamentarii vor intra la ora 13:45 în sală pentru a vota învestirea Guvernului Orban. Pentru a putea fi învestit sunt necesare cel puțin 233 de voturi, pe care Ludovic Orban susține că le are.

Antena3

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban