x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marcel Ciolacu, despre PNRR: Pe scurt, austeritate

Marcel Ciolacu, despre PNRR: Pe scurt, austeritate

02 Iun 2021   •   20:00
Marcel Ciolacu, despre PNRR: Pe scurt, austeritate
Sursa foto: Lucian Alecu

Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii, alocații înseamnă, pe scurt austeritate, spune președintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce guvernanții au prezentat public Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

 

Marcel Ciolacu scrie, miercuri seara, pe Facebook, „poveștile cu investiții ” înseamnă, de fapt, austeritate.

„Creșterea vârstei de pensionare, înghețarea veniturilor – salarii, pensii , alocații, pe scurt austeritate. Atât a mai rămas din poveștile cu investiții , de zeci de miliarde de euro, promise prin PNRR, de președintele Iohannis și Guvernul Său de incapabili! Sărăcirea românilor, scăderea nivelului lor de trai, sub forma așa-ziselor sunt singurele certitudini din planul pe care Guvernul de dreapta l-a trimis la Bruxelles”, declara Marcel Ciolacu.

Liderul PSD adaugă că românii trebuie să știe că statul va împrumuta 15 miliarde de euro „doar pentru a hrăni prietenii, firmele de consultanță și membrii de partid care vor vota în congresele PNL și USR”.

„Dezvoltarea României, reducerea decalajelor, creșterea nivelului de trai al românilor, educația, sănătatea, infrastructura, agricultura și firmele românești mai pot aștepta. Cîțu și Barna au de câștigat niște alegeri și singura lor grijă a fost transformarea PNRR-ul în vițelul de aur al baronetului și clientelei lor de partid. După ei, potopul!”, mai spune Ciolacu.

România ar primi, prin PNRR, 14,248 miliarde de euro sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde de euro sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde de euro.

×
Subiecte în articol: Marcel Ciolacu