x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Marian Petrache, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

Marian Petrache, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

30 Iun 2016   •   20:25
Marian Petrache, ales preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov

Marian Petrache a fost ales joi preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, în urma votului consilierilor judeţeni.

Marian Petrache (PNL) a obţinut 18 voturi pentru, iar contracandidatul său la această funcţie - Nicolae Nasta (ALDE) - 15.

În cadrul aceleiaşi şedinţe au fost aleşi ca vicepreşedinţi ai CJ Ilfov - Rizia Tudorache (PMP) şi Petre Popeangă (PMP).

"A fost un scor relativ strâns şi probabil că s-a urmărit un blocaj pe procedură, în încercarea de a fi balotaj", a declarat Marian Petrache.

El a spus că va continua lucrările începute.

"Urmează continuarea lucrărilor pe care le-am început, adică avem două drumuri judeţene urgent de făcut, pe bani europeni, avem laserul de la Măgurele, avem intermodalul de la Moara Vlăsiei, (...) avem de finalizat procesul de la Spitalul Judeţean Ilfov. După părerea mea, va fi cel mai greu mandat al CJ Ilfov", a precizat Petrache.

Întrebat de ce şi-a dorit şefia CJ Ilfov, el a spus că ar fi regretat să nu continue ceea ce a început.

"Ştiu ce am făcut patru ani, (...) mi-ar fi părut rău să nu continui ceea ce am început. (...) Prioritatea va fi Spitalul Judeţean, pentru că am terminat în decembrie o finanţare pe fonduri europene de aproape 15 milioane de euro şi mai trebuie să continuăm noi cu fonduri proprii pentru a-l aduce la cele mai înalte standarde. Prioritate pentru mine înseamnă să finalizăm, acolo unde nu am finalizat, grădiniţele cu program prelungit. (...) Aştept deschidere din partea doamnei Firea (primarul general al Capitalei - n.r.) pentru a introduce RATB în judeţul Ilfov", a afirmat Marian Petrache.

Tot în şedinţa de joi au fost validaţi cei 33 de consilieri judeţeni (16 de la PNL, 12 de la PSD, 3 de la ALDE şi 2 de la PMP).

"S-a încercat, pe procedură, o blocare a votului, astfel încât majoritatea creată în urma protocolului dintre PNL şi PMP să nu iasă. (...) S-a încercat scoaterea de la vot a unor colegi de-ai noştri, care erau pe lista suplimentară. Mai exact şi de la noi şi de la PMP au fost doi colegi care şi-au declinat, au renunţat la mandatul de consilier judeţean. Până la validarea celor care i-au înlocuit s-a încercat o blocare a votului, astfel încât să nu se facă o majoritate. (...) Până la urmă s-a ajuns la un consens, s-a respectat legea şi s-a făcut majoritatea", a explicat Petrache.

Sursa: AGERPRES

×