x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleșcanu, apel la reprezentanții partidelor în comisiile secțiilor de vot din Franța

Meleșcanu, apel la reprezentanții partidelor în comisiile secțiilor de vot din Franța

15 Noi 2014   •   23:47
Meleșcanu, apel la reprezentanții partidelor în comisiile secțiilor de vot din Franța

Ministrul afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, a făcut sâmbătă, în cadrul vizitei de lucru pe care a efectuat-o la Paris, un apel la membrii partidelor politice din comisiile de vot din această țară să fie prezenți duminică astfel încât toate secțiile de votare să poată funcționa la capacitate maximă.

Meleșcanu s-a aflat sâmbătă la Paris pentru a evalua modul în care sunt aplicate măsurile decise de MAE și care țin de competențele sale pentru fluidizarea procesului de votare în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. Cu acest prilej, el a avut o întrevedere cu ambasadorul României în Republica Franceză, Bogdan Mazuru, precum și cu ambasadorul României la Bruxelles, Ștefan Tinca, și ambasadorul României la Reprezentanța Permanentă de la Bruxelles, Mihnea Motoc.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a discutat cu președinții secțiilor de votare din Franța, discuțiile concentrându-se pe măsurile care vor fi puse în practică la secțiile de votare de pe teritoriul Franței, în vederea unei bune desfășurări a procesului de votare.

Meleșcanu a făcut apel la membrii partidelor politice din comisiile de vot să fie prezenți în ziua votului astfel încât toate secțiile de votare să poată funcționa la capacitate maximă, cu șapte membri, șapte cabine de vot și șapte ștampile. 'Dacă un singur membru din comisia de vot va lipsi duminică, vor vota cu 15% mai puțini cetățeni români. Sper ca membrii partidelor politice să înțeleagă responsabilitatea care le revine și să își facă datoria, astfel încât toți românii care doresc să voteze la Paris sau oriunde la secțiile de votare din străinătate să o poată face', a declarat ministrul Teodor Meleșcanu.

Ambasada României la Paris a informat despre măsurile legale luate, conform atribuțiilor care îi revin, astfel încât procesul de votare să se deruleze în conditții cât mai bune, precizează sursa citată.

Astfel, pe parcursul zilei de 16 noiembrie, 30 de voluntari vor asigura la Paris comunicarea cu cetățenii români care vor veni la vot, vor transmite informații utile acestora și le vor oferi explicații și răspunsuri privind desfășurarea votului, mai menționează comunicatul citat.  

×