x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Meleşcanu: Va fi o comunicare publică din partea Parlamentului referitor la precizările Departamentului de Stat

Meleşcanu: Va fi o comunicare publică din partea Parlamentului referitor la precizările Departamentului de Stat

28 Noi 2017   •   12:09
Meleşcanu: Va fi o comunicare publică din partea Parlamentului referitor la precizările Departamentului de Stat

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a anunţat, marţi, după ieşirea din biroul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că Parlamentul urmează să transmită o comunicare publică, referitor la mesajul Departamentului de Stat al SUA.

"Nu avem încă declaraţia. Am avut o discuţie. (...) O să fie o comunicare publică din partea Parlamentului", a precizat Meleşcanu, întrebat dacă urmează să fie transmisă o scrisoare către Departamentul de Stat al SUA.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" şi care aparţine purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Această legislaţie, "propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice protejate de interferenţa politică", a notat purtătorul de cuvânt în declaraţia publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", a adăugat purtătorul de cuvânt. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: teodor melescanu