x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mesaje din Opozitie pentru Nastase

Mesaje din Opozitie pentru Nastase

30 Aug 2004   •   00:00

POLITIC

Contracandidati ai lui Adrian Nastase la Presedintia Romaniei au comentat ieri lansarea oficiala a liderului PSD in cursa pentru Cotroceni, la congresul extraordinar al partidului, de vinerea trecuta.
CAMELIA IONESCU

Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintia Romaniei, Theodor Stolojan, l-a catalogat pe liderul PSD drept "cel mai bun prieten al baronilor", pe care "nu ii va sacrifica", candidatura lui Nastase fiind, in opinia sa, "garantia" pentru acestia ca "vor fi ce-au fost si mai mult decat atat". "Dupa alegeri, Adrian Nastase ii va scoate din nou in prim-planul vietii publice", a mai spus Stolojan.

"ROTATIE". Pe de alta parte, Stolojan considera ca nu se poate vorbi despre un "nou PSD". El a catalogat alegerile preliminare din PSD drept "un exercitiu de imagine". "In PSD, ce naste din pisica soareci mananca. Acest partid nu se poate reinnoi. Nu trebuie sa asteptam ziua de 5 septembrie ca sa vedem ca in acest partid se va produce o rotatie a cadrelor. Este lucrul pe care PSD il stie cel mai bine", a aratat Stolojan.

REPLICA. Nastase l-a invitat pe Solojan sa prezinte, intr-o viitoare conferinta de presa, macar un singur proiect in sprijinul romanilor, pe care sa poata discuta si prin care sa arate ca a inteles care este, de fapt, rolul unui candidat la Presedintie in Romania. "Domnul Theodor Stolojan isi petrece timpul liber la Craiova. Mi-e foarte greu sa-i raspund la ce a spus acolo. Eu in aceste doua zile am alergat. Am ajuns in Arad, in Bihor, in Constanta. Sunt probleme pe care trebuie sa le rezolvam pentru oameni. Au fost inundatii, au fost furtuni. (...) Este treaba domnului Stolojan daca il intereseaza cine se afla sau nu pe listele de candidati", a spus Nastase.

SERES. Candidatul PUR la Presedintie, vicepresedintele umanist Codrut Seres, considera ca "prin congresul extraordinar al PSD si desemnarea lui Adrian Nastase drept candidat la Presedintia Romaniei s-a incercat sa se demonstreze ca in PSD toate lucrurile au intrat in normalitate si ca efectul de neincredere al populatiei in PSD, vizibil dupa alegerile locale, a luat sfarsit". "Din pacate, nu vom putea constata acest lucru decat dupa data de 5 septembrie, data alegerilor interne din PSD, cand vom vedea daca avem de-a face cu un nou PSD sau cu acelasi PSD", ne-a declarat Seres.

C.V. TUDOR. "Adrian Nastase nu are absolut nici o sansa, nici macar sa devina primar intr-o localitate sau, cine stie, poate in comuna cu girofar Cornu ar fi votat. Dar la Palatul Cotroceni in nici un caz", ne-a declarat presedintele PRM, C.V. Tudor. El sustine ca stie scorurile reale ale sondajelor de opinie, care il dau pe presedintele PSD "pe locul trei, cu numai 20%". "Nu exista nici o tara din lume unde se castiga Presedintia cu un scor atat de modest", a mai spus Vadim Tudor.

UDMR ISI CAUTA CANDIDAT

Desi nu s-a stabilit cine va fi candidatul Uniunii la Presedintia Romaniei, Gyorgy Frunda refuzand oferta, Marko Bela spune ca prezidentiabilul UDMR desemnat va fi un adversar puternic pentru Adrian Nastase. Presedintele UDMR l-a felicitat pe seful partidului de guvernamant atat pentru nominalizarea sa drept candidat la Presedintie, cat si pentru instituirea sistemului prealegerilor in PSD. Pe de alta parte, UDMR Cluj a decis sambata ca la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) va sustine candidatura senatorului Eckstein Kovacs Peter pentru Presedintie, fost ministru pentru minoritati in guvernarea trecuta. Decizia a fost luata cu majoritate de voturi de catre Consiliul Reprezentantilor Judeteni (CRJ) Cluj, informeaza Mediafax.
×
Subiecte în articol: politic psd nastase