x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Goţiu (USR), după ce a fost filmat dormind în plen: Am decis să mă auto-sancţionez cu indemnizaţia pe o săptămână; o voi dona

Mihai Goţiu (USR), după ce a fost filmat dormind în plen: Am decis să mă auto-sancţionez cu indemnizaţia pe o săptămână; o voi dona

07 Feb 2017   •   13:41
Mihai Goţiu (USR), după ce a fost filmat dormind în plen: Am decis să mă auto-sancţionez cu indemnizaţia pe o săptămână; o voi dona

Senatorul Mihai Goţiu (USR), care a fost filmat în timp ce aţipise în plen, a anunţat că se auto-sancţionează cu indemnizaţia pe o săptămână, pe care o va dona pentru susţinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic.


"Parlamentarii USR au stat cinci zile şi nopţi treji într-o manifestare de tip sit-in desfăşurată în Camera Deputaţilor ca să protesteze împotriva adoptării abuzive a Ordonanţei 13 care legiferează impunitatea politicienilor. După zile în şir de protest, Mihai Goţiu a fost filmat de un parlamentar PSD când a închis ochii, pentru câteva clipe, în pauza şedinţei de luni a Parlamentului. Mihai Goţiu îşi asumă ce s-a întâmplat şi se auto-sancţionează cu salariul pe această săptămână. Senatorul USR a anunţat că-şi va dona indemnizaţia pentru susţinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale", se arată într-un comunicat al USR.

Potrivit sursei citate, Goţiu îşi asumă ce s-a întâmplat şi spune că "greşeala sa" s-a produs "ca efect al oboselii acumulate în ultima săptămână", când a "stat de veghe, zi şi noapte, cu colegii de la USR, pentru a bloca asaltul partidelor din coaliţia de la putere împotriva Justiţiei".

"Atât în semn de mulţumire pentru sprijin, cât şi de penitenţă, am decis să mă auto-sancţionez cu indemnizaţia pe o săptămână. O parte din această sumă o voi dona pentru susţinerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale, pentru care, în ciuda promisiunilor electorale, actuala Putere n-a găsit fonduri în legea bugetului", precizează Mihai Goţiu.

Acesta cere ca şi colegii săi din Parlament să-şi asume, la rândul lor, responsabilitatea pentru fiecare acţiune care poate aduce atingere imaginii instituţiei pe care o reprezintă, "fie că e vorba de aţipit în plenul şedinţelor, de trecut strada pe culoarea roşie a semaforului, de votat împotriva solicitărilor justiţiei de retragere a imunităţii unor colegi ori pentru criza recentă care a scos jumătate de milion de români în stradă".

Sursa: AGERPRES

×