x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose, din nou nemulțumit de ministrul Sănătății

Mihai Tudose, din nou nemulțumit de ministrul Sănătății

21 Sep 2017   •   15:31
Mihai Tudose, din nou nemulțumit de ministrul Sănătății

Premierul Mihai Tudose i-a cerut ministrului Sănătății, Florian Bodog, să-i dea în judecată pe funcționarii care au început procedurile pentru vaccinurile antigripale în septembrie, astfel încânt să le avem în octombrie.

De asemenea, i-a solicitat să-i dea afară pe acei funcționari publici și nu au decât să dea ei în judecată Guvernul.

Întrebat de premierul Mihai Tudose care este stadiul aprovizionării cu vaccinuri antigripale, ministrul Sănătății a spus că suntem încă în procedura de achiziție.

De asemenea, solicitat de șeful Guvernului să spună câte tulpini are vaccinul pentru acest virus, ministrul Bodog s-a văzut în impas. ”Nu știu exact câte tulpini are, trei sau patru”.

Pentru persoanele care se află în spital și cele la risc, prima tranșă de vaccinuri va fi disponibilă la sfârșitul lunii octombrie, a precizat Bodog.

Vaccinarea antigripală începe, potrivit OMS, de la mijlocul lui octombrie până la sfârșitul lunii. 

”Voi lua măsuri”, a spus ministrul Bodog.

Atunci, premierul a intervenit: ”Nu vreți ca acel control să vină după ce ei (funcționarii publici - n.r.) nu mai lucrează la noi? Că din martie, puteau să-și dea seama că vine octombrie. Hai să ne asumăm. Nu se poate ca din cauza a doi funcționari care încep procedura în septembrie pentru octombrie, să sufere țara, domnule ministru. Dați-i în judecată, așa funcționari publici cum sunt”, a punctat șeful Guvernului.

Sursa: antena3.ro

×
Subiecte în articol: mihai tudose Florian Bodog