x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose, discuții pe tema TVA-ului defalcat

Mihai Tudose, discuții pe tema TVA-ului defalcat

06 Oct 2017   •   21:20
Mihai Tudose, discuții pe tema TVA-ului defalcat

Prim-ministrul Mihai Tudose şi vicepremierul Marcel Ciolacu au discutat vineri, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), despre trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului. 

Potrivit unui comunicat al Guvernului, alte subiecte discutate în cadrul întrevederii au vizat aplicarea măsurilor de plată defalcată a TVA şi obiectivele urmărite de Executiv prin implementarea lor. 

"Obiectivul este să îmbunătăţim colectarea la buget. Aceste măsuri au fost gândite astfel încât să nu diminueze veniturile pentru angajaţi şi nici să nu aducă o cheltuială în plus angajatorilor", a declarat premierul, citat în comunicat. 

Şeful Executivului a detaliat mecanismul de aplicare a modificărilor legislative promovate de Guvern în acest sens şi a dat asigurări că vor fi căutate soluţiile cele mai bune, prin consultări cu toate părţile interesate, astfel încât obiectivul propus să fie atins, fără a fi afectate interesele angajaţilor şi ale angajatorilor. 

"Pe lângă întâlnirile în formatul grupurilor de lucru sectoriale, premierul Mihai Tudose şi-a exprimat disponibilitatea de a continua dialogul cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României ori de câte ori este nevoie, pe probleme punctuale", se arată în comunicat. 

Alte subiecte abordate la întâlnirea de la Palatul Victoria au vizat perspectivele de eficientizare a activităţii ANAF şi o mai bună corelare a formării profesionale cu nevoile pieţei muncii. 

La întâlnire au participat secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc, şi consilierii de stat Ramona Chirilă Lohan, Gabriel Andronache, Florin Vodiţă şi Felix Rache. AGERPRES

×