x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Mihai Tudose, după ce Ungaria și-a retras sprijinul aderării României la OCDE: „Nu cred că statul ungar va juca la asemenea nivel”

Mihai Tudose, după ce Ungaria și-a retras sprijinul aderării României la OCDE: „Nu cred că statul ungar va juca la asemenea nivel”

06 Sep 2017   •   21:39
Mihai Tudose, după ce Ungaria și-a retras sprijinul aderării României la OCDE: „Nu cred că statul ungar va juca la asemenea nivel”

Premierul Mihai Tudose a vorbit, într-un interviu acordat în exclusivitate lui Mihai Gâdea, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre noua lege a pensiilor, despre situația salariilor din mediul privat, dar și despre cel mai recent atac al Ungariei la adresa României, pe tema aderării țării noastre la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

Despre refuzul Ungariei de a sprijini aderarea României la OCDE

”Această inflamare s-a produs cu începerea anului școlar. MAE român a ieșit cu un comunicat, cel ungar a ieșit cu altul. Eu nu cred că statul ungar va juca la asemenea nivel, și că, de fapt, e o interpretare eronată. Vom încerca să spunem exact ceea ce se întâmplă. E o problemă în justiție, dar și o problemă a consiliului local. Întotdeauna, înainte de alegerile din Ungaria, încep mici probleme și la noi. Noi nu le facem nimic celor două milioane de cetățeni maghiari din România, au toate drepturile”, a spus premierul Mihai Tudose, la Antena 3, după ce Ungaria a anunţat miercuri că a suspendat sprijinul acordat României la aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

”Noi avem vorba aia cu băgatul bățului prin gard. Ei au spus ceva, noi mai spunem ceva”, a mai spus premierul, arătând că și România are o vină în menținerea acestor tensiuni cu Ungaria.

Sănătatea Educația și Infrastructura - domeniile cu cele mai mari probleme

Întrebat de Mihai Gâdea unde a întâmpinat cele mai mari probleme, la preluarea mandatului de prim-ministru, Mihai Tudose a enumerat: sănătatea, educația și infrastructura.

”E rolul statului să rezolve sistemul. Medicul e foarte bun, hai să îi dăm ce îi trebuie. Avem o problemă cu sistemul”, a spus Mihai Tudose, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: mihai tudose