x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Muncii, despre legea pensiilor: „Nu va fi nicio pensie scăzută”

Ministrul Muncii, despre legea pensiilor: „Nu va fi nicio pensie scăzută”

05 Oct 2017   •   15:22
Ministrul Muncii, despre legea pensiilor: „Nu va fi nicio pensie scăzută”

Lia Olguța Vasilescu a venit cu noi precizări în emisiunea Sinteza Zilei despre legea pensiilor. Ministrul Muncii a ținut să precizeze că legea este finalizată, dar că se mai fac calcule pentru a fi sigur că nu vor exista probleme.

„Legea este finalizată, se afla la Casa Națională de Pensii care trebuie să facă niște calcule preliminarii, în primul rând trebuie să știm care este aplicativitatea ei, practic cât va dura să fie calculate toate pensiile, apoi numărul exact de pensii și cuantumul lor care trrebuie comunicat Ministerului de Finanțe..Noi ne-am dorit să comunicăm despre aceste ege, pentru că este posibil să se adauge sau să se scoată noi articole. Nu am vrut să dăm speranțe oamenilor, vrem să ieșim cu ea când avem toate temele făcute. Liviu Dragnea a cerut să se facă și niște simulări. Ce pot să vă asigur, este că ea va fi etapizată, în luna iulie punctul de pensie va fi 1100 de lei, chiar dacă partea de corecții va dura mai mult”, a declarat ministrul Muncii.

„Nu va fi nicio pensie scăzută și va fi o corecție între genuri. Femeile câștigă mai mult decât bărbații. Trebuie să corectăm și cealaltă inechitate, între oameni care au avut aceeși meserie și pensie diferită”, a ținut să precizeze Lia Olguța Vasilescu.

×