x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan, fără mască la un eveniment la care un participant avea COVID-19

Raluca Turcan, fără mască la un eveniment la care un participant avea COVID-19

30 Mar 2021   •   22:35
Raluca Turcan, fără mască la un eveniment la care un participant avea COVID-19

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a participat la un eveniment de plantare de copaci în zona montană din Tălmaciu, județul Sibiu, unde a fost fotografiată fără mască. După eveniment, un participant a aflat că are COVID-19.

Raluca Turcan este președintele organizației PNL Sibiu, iar în weekend a participat la un eveniment la Tălmaciu, alături de mai mulți liberali din județ, unde a fost fotografiată fără mască de protecție.

Nici președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, nu poartă mască.

La eveniment a participat și administratorul județului Sibiu, Adrian Bibu, candidat din partea PNL, în 2020, la funcția de primar al orașului. Luni, el a aflat că are COVID-19 și se află în spital, sub supraveghere.

Ministrul Raluca Turcan a declarat, miercuri seara, pentru MEDIAFAX, că participarea la evenimentul de la Tălmaciu a avut loc cu condiția prezentării unui test antigen.

„Condiția pentru participarea la acțiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen. De asemenea, la locația din aer liber au fost disponibile măști si dezinfectanți. Cea mai apropiata localitate se afla la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33”, spune Turcan.

Ministrul adaugă că fotografiile care apar pe pagina de Facebook a PNL Sibiu nu sunt reprezentative pentru cele aproximativ 5 ore petrecute în aer liber.

„Distanțarea a fost în general respectată, iar măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a precizat Raluca Turcan.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Raluca Turcan