x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Sănătății: Florin Iordache nu și-a dat demisia

Ministrul Sănătății: Florin Iordache nu și-a dat demisia

05 Feb 2017   •   15:59
Ministrul Sănătății: Florin Iordache nu și-a dat demisia

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a afirmat duminică, la Parlament, că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, nu şi-a dat demisia în cadrul şedinţei de guvern. "Nu şi-a dat demisia. Este ministru!", a spus Bodog, răspunzând întrebărilor presei. Guvernul discută, în şedinţa de duminică, un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea OUG pentru modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. 

Potrivit unui comunicat al Executivului transmis Agerpres, pe ordinea de zi se află "proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru abrogarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 268/2009 privind Codul penal şi al Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru modificarea Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală". 

 

USR nu va merge la consultările anunțate de Grindeanu



De asemenea, Guvernul va discuta în şedinţa de duminică şi un memorandum cu tema "Aprobarea declasificării stenogramelor cuprinzând dezbaterile din şedinţele Guvernului desfăşurate la data de 18.05.2016 şi la data de 31.01.2017". 

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sâmbătă, că argumentele în favoarea susţinerii ordonanţei privind modificarea Codurilor penale nu au fost bine comunicate, ministrul Justiţiei fiind cel care "îşi asumă consecinţele". 

"Toate argumentele pe care noi le-am avut în susţinerea acestei ordonanţe nu au fost foarte bine comunicate. Din acest motiv s-a creat foarte multă confuzie, s-au creat foarte multe distorsiuni care nu au legătură cu ceea ce până la urmă s-a adoptat. De aceea, Ministerul Justiţiei şi ministrul Justiţiei îşi vor asuma şi îşi asumă consecinţele", a spus Grindeanu, la Palatul Victoria, citează Agerpres.

 

Citește și:

Desecretizarea stenogramelor, pe ordinea de zi a ședinței Guvernului


Ordonanța 13 a fost abrogată

 

A șasea zi consecutivă de proteste

 

Abrogarea OUG, în presa internațională. Ce titrează agențiile

×