x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ministrul Transporturilor: Mi-aş dori ca toţi operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România

Ministrul Transporturilor: Mi-aş dori ca toţi operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România

14 Feb 2020   •   15:21
Ministrul Transporturilor: Mi-aş dori ca toţi operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România
Sursa foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, că doreşte ca toţi operatorii feroviari din ţară să beneficieze de material rulant produs în România.

"Industria feroviară românească este sprijinită de la nivel naţional şi european. Având în vedere tendinţa europeană a mijloacelor cu impact ecologic cât mai redus, transportul feroviar va beneficia de susţinere politică şi financiară tot mai consistentă în perioada următoare. Sunt foarte atent la tot ceea se întâmplă în această industrie şi mi-aş dori ca toţi operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România, fie că este vorba de vagoane, locomotive sau tramvaie. Vă asigur că Guvernul din care fac parte va încuraja investiţiile şi dezvoltarea sectorului privat", a spus Lucian Bode.

El a participat, vineri, la marcarea a 150 de ani de la înfiinţarea fabricii clujene Remarul 16 Februarie şi, însoţit de preşedintele Consiliului de Administraţie al societăţii, Călin Mitică, a urcat într-un vagon de tren recondiţionat în firmă.

Printre alţii, la eveniment au mai fost prezenţi preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, europarlamentarii Rareş Bogdan, Gheorghe Falcă şi Vasile Blaga, fostul ministru Ioan Rus, oficialităţi locale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: lucian bode