x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moțiunea împotriva ministrului Muncii, votată în plenul Camerei Deputaților

Moțiunea împotriva ministrului Muncii, votată în plenul Camerei Deputaților

21 Feb 2018   •   11:10
Moțiunea împotriva ministrului Muncii, votată în plenul Camerei Deputaților
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Plenul Camerei Deputaţilor urmează să îşi exprime votul, miercuri, la moţiunea simplă intitulată "Lia Olguţa Vasilescu - ministrul minciunii şi al injustiţiei sociale", iniţiată de liberali. 

Moţiunea împotriva ministrului Muncii, depusă de PNL, a fost dezbătută luni în plenul Camerei Deputaţilor. 

În moţiune liberalii afirmă că se impune demiterea ministrului Muncii ca urmare a ''incompetenţei de care a dat dovadă''. "Se impune demiterea doamnei Lia Olguţa Vasilescu având în vedere incompetenţa crasă de care a dat dovadă în exercitarea mandatului de ministru, România fiind un caz unic în lume în care un salariat, în loc să primească salariu pentru munca prestată, este dator angajatorului", susţin liberalii. PNL arată că peste două milioane de români au salarii mai mici, deşi li s-a promis că acest lucru nu se va întâmpla. 

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor, că "nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români". 

"Din capul locului aş vrea să menţionez că nu există nicio statistică din care să reiasă că ar fi scăzut salariile a două milioane de români. Cifra este absolut aberantă şi aş vrea să înţeleg cum de a fost ea introdusă în textul moţiunii. Explicaţia că până la acest moment sunt introduse în Revisal doar 56% din totalul contractelor individuale de muncă nu poate avea vreo bază ancorată în realitate ca să vorbim despre scăderi, din moment ce termenul final îl reprezintă data de 31 martie 2018", a spus Vasilescu. 

Ea a afirmat că, în cazul în care ar fi date la o parte din textul moţiunii invectivele şi cifrele care nu au nicio bază reală, nu mai rămân multe lucruri la care ar putea să răspundă. AGERPRES

×