x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Moţiunea simplă pe educaţie, respinsă de deputaţi

Moţiunea simplă pe educaţie, respinsă de deputaţi

30 Sep 2014   •   14:47
Moţiunea simplă pe educaţie, respinsă de deputaţi

Moţiunea simplă "PSD amanetează educaţia pentru a achiziţiona voturi", care a fost dezbătută săptămâna trecută, a fost respinsă azi de plenul Camerei Deputaţilor cu 214 voturi împotrivă, 97 voturi pentru şi 4 abţineri. În moţiunea simplă iniţiatorii, 99 de deputaţi PNL şi PDL, au solicitat demisia ministrului Educaţiei şi retragerea Ordonanţei de Urgenţă 49/2014.

Semnatarii moţiunii îi cereau ministrului Remus Pricopie abrogarea OUG 49/2014, finanţarea corectă a educaţiei româneşti, descentralizarea reală şi depolitizarea şcolii româneşti, renunţarea la a treia sesiune de bacalaureat şi rezolvarea de urgenţă a problemei manualelor şcolare.

Prezent la dezbaterile din plen de marţea trecută, Pricopie a subliniat că Ordonanţa 49/2014 corectează mai multe neclarităţi din Legea 1 pentru a face funcţional sistemul de învăţământ şi dă posibilitatea unităţilor de învăţământ superior să organizeze colegii ca programe postliceale. El a amintit că şcolile profesionale care au fost desfiinţate în urmă cu mai mulţi ani au fost redeschise în parteneriat cu firmele şi s-a ajuns la 36.000 de elevi care s-au înscris în învăţământul profesional în sistem dual.


×