x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năstase: Morar a redeschis dosarul Zambaccian în 4 noiembrie 2005 cu ocazia zilei lui Traian Băsescu

Năstase: Morar a redeschis dosarul Zambaccian în 4 noiembrie 2005 cu ocazia zilei lui Traian Băsescu

15 Apr 2009   •   00:00

Adrian Năstase a declarat că dosarul Zambaccian în care este anchetat ar fi fost redeschis de procurorul şef al DNA, Daniel Morar, în 4 noiembrie 2005, în aceeaşi zi cu aniversarea preşedintelui Traian Băsescu.



"Daniel Morar, în noiembrie 2005, s-a autosesizat în legătură cu acest dosar care fusese închis pentru că nu erau probe. L-a redeschis în 4 noiembrie cu ocazia zilei lui Traian Băsescu, probabil că a fost o coincidenţă", a declarat, miercuri, la instanţa supremă, Adrian Năstase. Acesta a acuzat-o şi pe Mona Muscă de implicare în startul dosarului Zambaccian arătând că Traian Băsescu ar fi fost cel care a coordonat-o.

"Dacă ar fi să dau un titlu (pentru dosarul Zambaccian - n.r.) atunci pot spune că asta a fost lucrarea de doctorat a lui Traian Băsescu. Vedeţi că plângerea Monei Muscă din campania electorală este făcută pe antetul alianţei D.A. cu număr de înregistrare de la partid, cu ştampila D.A.. Probabil că Traian Băsescu nu a ştiut despre aceste documente şi poate că trebuie să i le trimit şi lui. Mona Muscă era membru coordonator al Alianţei. A fost acţiunea lui Băsescu cu mâna Monei Muscă. Eu nu o învinuiesc pentru altceva", a mai spus Năstase, amintind încă o dată că dosarul Zambaccian este unul politic.

Năstase a precizat că face aceste declaraţii pentru a-i reaminti preşedintelui de unde a pornit de fapt dosarul Zambaccian. "Părerea mea e că de vreme ce prin presa austriacă şi prin documente oficiale din Austria apare categoric că Traian Băsescu vrea capul lui Năstase atunci a apărut o mare enervare din partea lui şi a încercat să arate că dosarul nu e politic şi că, de fapt, a fost o trădare de partid", a spus Năstase.

El a explicat că Sergiu Sechelariu este singurul care era membru de partid, iar Irina Paula Jianu este coinculpat în dosar. "Deci nu poate fi bănuită că ea m-a turnat pe mine, ca să folosesc formula. În ceea ce o priveşte pe contabila de acolo, eu nu ştiam că ea este membră de partid sau că a fost membră de partid. În ceea ce-l priveşte pe Păun, cred că nu avea voie să fie membru de partid", a mai spus Năstase.

Referindu-se la dosarul "Trofeul Calităţii", Năstase a susţinut că "lucrurile vor fi dovedite pe parcurs" şi că "acuzaţiile sunt unele mincinoase", arătând că el, în calitate de preşedinte de partid nu putea sema contracte potrivit legii partidelor. Altfel, a arătat Adrian Năstase, Trofeul Calităţii a început în martie - aprilie 2004 iar el a decis să candideze în august - septembrie acelaşi an.
Mediafax

×
Subiecte în articol: basescu traian politic partid nastase dosarul