x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției

Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției

22 Dec 2021   •   17:23
Năsui: Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției

Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției, fiindcă se bazează pe o mare minciună, și anume că vor crește veniturile în ritmul prognozat, declară deputatul USR Claudiu Năsui.

„Bugetul pentru 2022 este unul al minciunii și al hoției. Se bazează pe o mare minciună, anume că vor crește veniturile în ritmul prognozat. Statul român are o mare problemă și suntem în groapă: avem o problemă cu cheltuielile, care au crescut enorm de mult, de la 32%din PIB în 2016 au ajuns la 41% din PIB în 2020”, spune Claudiu Năsiu (USR)

El afirmă că, „în mod mincinos”, ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, „a impus venituri din pix de 10,65 miliarde de lei”.

„Ce ziceți de ideea năstrușnică - mai întâi să îmbunătățim colectarea și mai apoi să cheltuim banii? Nu invers - să-i cheltuim mai întâi și apioi să ne așteptăm că vor veni ei vreodată, la ASfântul Așteaptă”, adaugă Năsui.

El mai spune că bugetul pensiilor speciale crește cu 8%, cel al Administrației Prezidențiale cu 23%: „Dacă ne uităm la servicii, avem servicii care cresc cu 44% bugetul”.

Parlamentarii dezbat și votează, miercuri seara, proiectele de buget de stat și al asigurărilor sociale pentru anul 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui