x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nevestele diplomatilor sunt un "factor aleatoriu"

Nevestele diplomatilor sunt un "factor aleatoriu"

02 Sep 2004   •   00:00
Nevestele diplomatilor sunt un "factor aleatoriu"

Presedintele Ion Iliescu i-a primit ieri la Cotroceni pe ambasadorii si consulii generali ai Romaniei in strainatate, aceasta fiind ultima intalnire din acest mandat a sefului statului cu diplomatia romaneasca.

MONICA IORDACHE

Iliescu i-a laudat pe diplomati pentru realizarile din ultimii patru ani, dar le-a si facut instructajul cu care i-a obisnuit deja la astfel de intalniri anuale. El le-a reamintit ca "familiile si nevestele pot fi un factor benefic, activ, dar si un factor aleatoriu", care afecteaza activitatea diplomatilor, si ca foarte importante sunt "tinuta" si mesajul pe care le da prezenta unui ambasador.

De altfel, sotiile de ambasadori si consuli vor participa azi la un curs de bune maniere si comportament adecvat misiunii diplomatice, care va fi tinut chiar de sotia ministrul Mircea Geoana, desi, de obicei, aceste cursuri erau tinute de specialisti in comunicare.

Seful statului a recomandat ca anul electoral sa nu afecteze coerenta activitatii diplomatice si a cerut si "cresterea calitatii umane" a personalului diplomatic.

×
Subiecte în articol: politic