x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Nicușor Dan, avertizat în versuri: „Nicule, îți spun, nu-i bine. E frig de te c...i pe tine!”

Nicușor Dan, avertizat în versuri: „Nicule, îți spun, nu-i bine. E frig de te c...i pe tine!”

de Ion Alexandru    |    21 Ian 2021   •   08:13
Nicușor Dan, avertizat în versuri: „Nicule, îți spun, nu-i bine. E frig de te c...i pe tine!”

Edilul general al Capitalei este apostrofat, într-un mod inedit, după mai multe săptămâni în care bucureștenii au înghețat, la propriu, în apartamente. Cea mai spectaculoasă „urechere” a lui Nicușor Dan vine din partea fostului deputat Robert Turcescu, acesta din urmă dedicându-i o poezie tematică. Însă primarul primește avertismente de la mai multe persoane publice, dar și de la propiii săi cititori de pe Facebook.

Ex-deputatul PMP Robert Turcescu i-a compus, ieri, o poezie primarului Nicușor Dan, care s-a rostogolit vertiginos pe rețelele de socializare. „Nicule, îți spun, nu-i bine:/ E frig de te c..i pe tine!/ Și dacă mai ține geru’/ Crapă și caloriferu’/ Și nici apă caldă nu-i!/ Nicule, atât îți spui:/ Roagă-te la liturghie/ Să mai stai la primărie/ Că în iarna asta, frate,/ Ai făcut pluta pe spate/ Și ne-ai dat la toți căldură/ De-am făcut țurțuri la gură!/ De-aia zic, de-acu-nainte?/ Să te botezăm fierbinte/ Cu alintul «Frigușor»/ Hai noroc, salut popor!”, sună versurile compuse de fostul coleg de Parlament al actualului edil general al Capitalei. Nicușor Dan și-a atras antipatia bucureștenilor, după ce, în ultimele săptămâni, mai multe sectoare din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură sau, în cele mai multe cazuri, agentul termic nu este distribuit la o capacitate suficientă.

 

„Primarul praf”

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, îl critică, la rândul său, pe Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Acesta arată că edilul este „Primaru’ congelat”. „S-or fi lămurit bucureștenii care l-au votat că acest impostor nu va fi în stare de nimic? Cu vasta experiență de activist «oneghist», mai exact șantajist sub pretextul protejării mediului, sunt convins că iarna viitoare va fi dezastru... #primarupraf, #caine”, scrie senatorul Daniel Zamfir. Postarea vine ca reacție la afirmația lui Nicușor Dan, de la un post de televiziune, în care a spus că, în mai multe state europene, este normal să fie numai 19 grade Celsius în casă.

 

Mesaje groaznice de la cititorii paginii sale de socializare

Însă, cele mai multe mesaje „anti” vin chiar de la cititorii paginii oficiale de Facebook a primarului. Un internaut comentează la o postare a lui Nicușor Dan că „am crezut că Piscul politicii românești e Bulai. Nicușor e Everestul!”. Altcineva scrie: „Stimate domn primar, noi murim de frig acum în apartamente. Este primul an de după 2000 în care trebuie să dau drumul la aragaz la maxim ca să încălzesc un pic casa. Anul trecut stăteam în maieu și nu a mai crăpat instalația, de anul trecut până acum s-a uzat atât de mult? Mai nasol este că și eu, și mulți oameni avem copii mici sau bunici care mor de frig... Și să le explicați bătrânilor cu pensii de 1000 lei din ce să-și cumpere calorifer electric după ce plătesc întreținerea la aceleași valori ca anul trecut (tot 500 lei am plătit și anul trecut, și anul ăsta). Îmi pare o mare bătaie de joc”. „Credeți că prin 2030 - 2035 va fi cald în casele noastre?”, întreabă altcineva. O doamnă îi scrie primarului: „Acum merg la farmacie. Copilul bolnav, 17 grade Celsius în apartament, Prelungirea Ghencea. Mulțumesc”. Un alt internaut pune o concluzie ironică: „Deci, când este cel mai frig, se dă căldura mai încet. Un geniu. Așa gândea și Ceaușescu, cred că și el era mathematician”.

„Frigușor”, „Primarul congelat”, „matematician ca Ceaușescu”, „Everestul politicii românești” – câteva dintre apelativele de care beneficiază primarul general al Capitalei

×
Subiecte în articol: nicusor dan Robert Turcescu