x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Operaţie estetică pentru imaginea Parlamentului

Operaţie estetică pentru imaginea Parlamentului

de Marius Gîrlașiu    |    04 Sep 2015   •   17:20
Operaţie estetică pentru imaginea Parlamentului

După consultările şi armonia pe tema Codului Fiscal, liberalii şi pese-diştii şi-au dat mâna pentru cosmetizarea imaginii Parlamentului. Liviu Dragnea a dezvă-luit, ieri, că Alina Gorghiu l-a sunat personal, iar cei doi lideri au convenit ca PSD şi PNL să creeze împreună un grup de lucru pentru recredibilizarea Parlamen-tului în ochii românilor. „Este singura instituţie anchilozată, nereformată de 25 de ani. Părerea electoratului este una jalnică despre Parlament, este supradimensionat, este ineficient. Sunt multe lucruri care trebuie reparate pentru a avea o imagine cum trebuie”, a explicat Alina Gorghiu.

Cod de conduită
Liberalii au deja pe masă un proiect de rebranding al Parlamentului pe care-l vor prezenta săptămâna viitoare. „Este vorba de Regulament, de un cod de conduită al parla-mentarului, de circuitul le-gislativ şi de atitudinea parla-mentarului. Este un proiect ambiţios”, a explicat Dragnea planul clasei politice de a opera estetic Legislativul. În decembrie anul trecut, Parlamentul României ajunsese la o cotă minimă de încredere în rândul electoratului. Conform unui sondaj IRES, 89% dintre români declarau atunci că au puţină şi foarte puţină încredere în instituţia reprezentativă a democraţiei. Imaginea deplora-bilă a Legislativului are câteva cauze în deciziile şi acţiunile sfidătoarea ale aleşilor neamului. Cea mai importantă dintre acestea este imunitatea parlamen-tară, fiind de notorietate imaginile cu senatorii Şova şi Vosganian unşi cu mir pentru iertarea păca-telor şi lepădarea de duhul DNA. A explicat situaţia senatorul american Christopher Murphy, care a vizitat anul trecut România. „Să permitem Parlamen-tului să se protejeze prin vot asupra propriei imunităţi ar fi o dezbatere de tot râsul în SUA”, a susţinut Murphy.

Legi cu dedicație
Parlamentarii şi-au votat în această vară o lege cu dedicaţie, cea a pensiilor speciale pentru aleşii poporului. Vicepremierul Gabriel Oprea le-a bătut obrazul. „Din păcate, nu era momentul pentru această lege. Dacă românii aveau mai multă încredere în Parlament, nu era nicio problemă”, a reacţionat atunci liderul UNPR.
 

×