x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Oprescu susţine că nu va candida, deoarece îl opresc morala şi controlul judiciar

Oprescu susţine că nu va candida, deoarece îl opresc morala şi controlul judiciar

25 Apr 2016   •   10:42
Oprescu susţine că nu va candida, deoarece îl opresc morala şi controlul judiciar
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Fostul primar general al Capitalei Sorin Oprescu a declarat luni că nu va candida pentru un nou mandat deoarece "îl opresc mai multe lucruri de a face acest gest", printre care morala şi faptul că se află sub control judiciar.

Sorin Oprescu s-a prezentat luni la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă o contestaţie depusă de el împotriva măsurilor şi excepţiilor dispuse de judecători în dosarul în care este judecat pentru corupţie.

Cu acest prilej, Sorin Oprescu a fost întrebat de jurnalişti dacă s-a decis să candideze la Primăria Capitalei, după ce în presă au fost publicate formulare cu liste de semnături pentru candidatura lui ca independent.

"Nu e vorba de a mă decide sau nu. Au existat mai multe grupuri de oameni care au făcut-o din proprie iniţiativă. Eu le-am explicat frumos că le mulţumesc la toţi pentru încredere, pentru că este impresionant totuşi faptul că oamenii au în continuare încredere în mine, dar sunt mai multe lucruri care mă opresc de a face acest gest. În primul rând, este o chestiune de morală şi fiecare îşi alege singur calea respectivă. În al doilea rând, aş vrea să nu se uite că totuşi sunt sub control judiciar, care este restrictiv în privinţa asta, mă refer la participarea la adunări publice. În al treilea rând, am certitudinea că unul dintre eventualii contracandidaţi ai mei şi-a luat măsurile de a putea bloca orice fel de iniţiativă şi de construcţie în continuare a Bucureştiului", a spus Oprescu.

Întrebat dacă ar fi candidat dacă nu avea control judiciar, Oprescu a răspuns: "Dacă nu mă oprea morala, dacă nu mă oprea controlul judiciar, dacă era altă situaţie, sigur că eram prezent acolo. La urma urmei, doresc să duc la bun sfârşit ceea ce am început. Din păcate rămâne o dorinţă".

De asemenea, Oprescu a fost întrebat dacă Gabriela Firea este capabilă să continue proiectele lui la Primăria Capitalei. "Este o doamnă care, din câte ştiu eu, s-a pregătit foarte bine şi cred că are şi dorinţa şi putinţa să construiască în Bucureşti", a spus Oprescu despre Firea. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Sorin Oprescu