x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Agramatismul conduce Educaţia; la fonduri europene este dezastru

Orban: Agramatismul conduce Educaţia; la fonduri europene este dezastru

09 Oct 2017   •   14:39
Orban: Agramatismul conduce Educaţia; la fonduri europene este dezastru

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, i-a criticat sâmbătă pe miniştrii Educaţiei, Transporturilor şi pe cel delegat pentru Fonduri Europene - Liviu Pop, Răzvan Cuc şi Rovana Plumb. 

"Agramatismul a ajuns să conducă Educaţia. Nu există apariţie publică în care genunche să (...) arate că nu ştie limba română. Este cel mai penibil exemplar care putea să ajungă vreodată în poziţia de ministru. Educaţia a fost condusă în general de profesori universitari, cred că este primul ministru care provine din mediul preuniversitar", a spus Orban. 

El l-a criticat şi pe ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. 

"Pe fonduri europene, de asemenea, este dezastru. (...) Nu absorbim fonduri europene pentru că avem un Guvern care nu a creat niciun mare proiect în doi ani de guvernare în care se decontează proiecte care au fost începute de guvernele anterioare", a adăugat Ludovic Orban. 

Liderul PNL a afirmat că PSD "ţine cu ghearele" de Rovana Plumb, ministrul delegat pentru Fonduri Europene. 

"Vă daţi seama cum se vor uita oficialii europeni la Rovana Plumb datorită faptului că împotriva ei există o cerere de urmărire penală?", a spus Orban, susţinând că această situaţie va afecta şi capacitatea României de a absorbi fonduri europene. 

În acest context, el le-a transmis liberalilor să declare "război" social-democraţilor. AGERPRES

×