x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban critică USR pentru acțiunile întreprinse în Plenul Camerei

Orban critică USR pentru acțiunile întreprinse în Plenul Camerei

08 Dec 2017   •   15:40
Orban critică USR pentru acțiunile întreprinse în Plenul Camerei

 Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, vineri, modul în care a acţionat USR la dezbaterile din plenul Camerei Deputaţilor pe statutul magistraţilor, afirmând că susţinerea de la tribună a fiecărui amendament respins ar fi fost mai eficientă şi că nu vede un liberal în Parlamentul României cu portavoce. 

"Susţinerea de la tribună a fiecărui amendament respins, fiind vorba de zeci, sute de amendamente - noi ne-am susţinut amendamentele de la tribună - ar fi prelungit mult dezbaterea", a spus Orban, la Palatul Elisabeta, unde a semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria regelui Mihai. 

În opinia sa, Opoziţia trebuie să vizeze atingerea obiectivelor, mai puţin "efecte de imagine". 

"Nu văd un liberal în Parlamentul României cu portavoce. Există microfonul Parlamentului. Şi chiar atunci când preşedintele Camerei face abuzuri şi încearcă să ia cuvântul, există posibilitatea să exprimi punctul de vedere. Eu am fost supus în perioada în care eram lider de grup la multe întreruperi din partea preşedintelui Camerei, domnul Zgonea, în vremea respectivă sau cine mai era vicepreşedinte şi cu toate astea, până la urmă, am spus ce am avut de spus", a adăugat liderul PNL. 

Deputaţii USR au declanşat, miercuri, un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache". Aceştia au fost nemulţumiţi de faptul că, urmare a epuizării timpului de dezbateri asupra articolelor din statutul procurorilor şi judecătorilor, s-a trecut la vot fără susţinerea amendamentelor. 

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii. AGERPRES

×