x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban îl critică pe Tăriceanu pentru că a solicitat amânarea alegerilor din cauza coronavirusului

Orban îl critică pe Tăriceanu pentru că a solicitat amânarea alegerilor din cauza coronavirusului

02 Mar 2020   •   15:51
Orban îl critică pe Tăriceanu pentru că a solicitat amânarea alegerilor din cauza coronavirusului

Ludovic Orban l-a criticat, luni, pe Călin Popescu Tăriceanu, după ce liderul ALDE a sugerat că alegerile locale ar trebui amânate din cauza coronavirusului. Premierul interimar a mai spus amânarea nu este posibilă.

„Înseamnă că, din punctul de vedere al domnului respectiv, ar trebuie să nu se mai organizeze niciun spectacol, să nu se mai facă şcoală, să nu se mai organizeze meciuri, să nu se mai ducă lumea la cumpărături. Sigur că la cum arată astăzi ce a mai rămas din formațiunea sa, şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată şi dânsul să rămână senator pentru tot restul vieţii”, a declarat Ludovic Orban într-o declarație de presă susținută, luni, după reuniunea Biroului Executiv al Partidului Național Liberal.

Mai mult, premierul interimar susţine că propunerea liderului ALDE de a se amâna alegerile locale nu este posibilă.

„În democraţie se organizează alegeri. Noi suntem adepţii ca în democraţie oamenii să decidă reprezentanţii lor, în administraţia locală, în Parlament”, a mai spus Orban.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, duminică seara, că alegerile locale ar trebui amânate până după stingerea epidemiei de coronavirus. „În toate țările se iau măsuri a de a anula întâlnirile publice, iar noi ne gândim la alegeri anticipate”, a spus liderul ALDE.

El a revenit, luni, cu o postare pe Facebook despre amânarea alegerilor locale, susținând că „inconștienții veseli de la PNL și Cotroceni pare că fac totul ca virusul să se răspândească peste tot”.

Potrivit acestuia, zeci de state de pe toate continentele interzic manifestările publice, se anulează meciuri de fotbal sau se joacă fără spectatori, iar marii artiști își anulează concertele, totul ca parte a efortului de a nu aduna prea mulți oameni împreună și a facilita răspândirea virusului. Japonia și Comitetul Internațional Olimpic iau în calcul amânarea Jocurilor Olimpice care ar trebui să înceapă pe 24 iulie și zeci de curse aeriene sunt anulate în fiecare zi.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban