x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD

Orban: Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD

22 Dec 2021   •   14:49
Orban: Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD
Sursa foto: Lucian Alecu

Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD, pentru că, deși se declară nemulțumiți de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile, afirmă fostul lider liberal Ludovic Orban.

„Investițiile sunt doar o vorbă goală în gura PNL-iștilor care s-au predat PSD. Se declară nemulțumiți de nivelul acestora, de sub 7% din PIB, în bugetul de stat pentru 2022, dar n-au întreprins nimic concret pentru a corecta lucrurile. Doar gargară și figurație, crezând că este suficient pentru a se declara susținători ai dezvoltării. Sunt pe cale să înghită pe nemestecate bugetul PSD, din care actualul premier nu cred că înțelege ceva”, spune Ludovic Orban.

El afirmă că Forța Dreptei a înregistrat o serie de amendamente care vin să ridice nivelul investițiilor prevăzute pentru 2022 la peste 7% din PIB, de la 6,7%, prin alocări făcute în puncte esențiale pentru dezvoltarea economică.

„Îi invit să le voteze, pentru că sunt angajamentele pe care PNL le-a abandonat. Este vorba de 3 miliarde pentru IMM-urile românești, care în contextul pandemiei au nevoie sprijin pentru capital de investiții, un program conform OUG 130/2020, care nu este finanțat. Pentru aceste companii este în continuare necesară susținerea, iar orice leu investit va genera creștere economică și locuri de muncă în România. Pentru investiții locale, promise comunităților locale, o suplimentare de 2 miliarde de lei la bugetul ministerului Dezvoltării care să permită finanțarea proiectelor pentru rețele de apă, canal și gaze. În prezent, alocarea nu va satisface nici pe departe nevoia localităților de a ajunge la un nivel minimal de civilizație”, adaugă Orban.

În opinia lui, investițiile în irigații sunt capitale.

„Nu mai pot aștepta sub niciun chip. Actuala formă a bugetului îi lasă pe fermieri de izbeliște în fața secetei, motiv pentru care cerem o suplimentare cu 1,5 miliarde de lei pentru ca Ministerul Agriculturii să demareze de urgență aceste investiții. De altfel, Guvernul este dator să susțină acest tip de investiții din fonduri naționale, de vreme ce guvernul anterior a omis irigațiile din negocierea pentru PNRR, în ciuda insistențelor ministrului Agriculturii. Așadar, dacă parlamentarilor PNL le pasă de investiții și se iau în serios atunci când susțin acest lucru, le sugerez să voteze în plen pentru adoptarea amendamentelor Forței Dreptei”, conchide Orban.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban