x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban le-a răspuns contestatarilor din partid: PNL nu mai e singur la guvernare

Orban le-a răspuns contestatarilor din partid: PNL nu mai e singur la guvernare

23 Dec 2020   •   08:11
Orban le-a răspuns contestatarilor din partid: PNL nu mai e singur la guvernare
Sursa foto: Hepta

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a spus colegilor din partid care l-au contestat pentru că a pierdut multe ministere că liberalii nu mai sunt singuri la guvernare și importantă a fost realizarea coaliției care să dea un guvern stabil.

Întrebat, într-o conferință de presă, după ședința BPN, ce le-a spus colegilor care l-au contestat în partid, Ludovic Orban a spus că PNL nu mai este singur la guvernare.

„Le-am răspuns că PNL nu mai este singur la guvernare, PNL se află într-o coaliție și că în negocierile purtate mandatul acordat de BPN a fost respectat 100%. Mandatul meu a fost acela de a negocia formarea unei coaliții și de asemenea de a conduce la formarea unei majorități parlamentare care să ducă la învestirea unui guvern condus de Florin Cîțu și, de asemenea, cu o reprezentare care ține cont de votul cetățenilor, adică o reprezentare în toate funcțiile de demnitate publică pentru PNL corespunzătoare votului dat de cetățeni și anume o pondere de 55%”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a confirmat că cele mai multe discuții în contradictoriu au fost din cauza ministerelor pierdute la negocieri.

„Sigur că s-a discutat de ministere. Normal că unii au fost poate supărați că nu mai deținem noi anumite ministere. Pe de altă parte, vreau să spun un lucru foarte limpede pe care trebuie să îl înțeleagă toți români: din punctul meu de vedere orice ministru girează un portofoliu indiferent că este din partea PNL, USR PLUS sau UDMR, pune în practică programul de guvernare al coaliției. Nu există niciun dezavantaj dacă PNL nu deține un minister sau altul. Sigur că, probabil, unii au considerat că având anumite ministere am fi avut o altă poziție, mai multă putere sau alte lucruri. Pentru mine, cel mai important lucru pe care l-am avut în vedere a fost acela de a reuși construcția acestei coaliții”, a spus Orban.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban