x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban nu se mulțumește doar cu demisia directorului Spitalului din Piatra Neamț

Orban nu se mulțumește doar cu demisia directorului Spitalului din Piatra Neamț

16 Noi 2020   •   20:49
Orban nu se mulțumește doar cu demisia directorului Spitalului din Piatra Neamț

Premierul Ludovic Orban a spus, luni seara, că demisia directorului Spitalului Județean Piatra Neamț nu este suficientă, după ce 10 oameni și-au pierdut viața în incendiul din Terapie Intensivă.

Întrebat dacă este suficient faptul că directorul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț și-a dat demisia, Orban a afirmat că ancheta penală trebuie să își urmeze cursul și toți cei vinovați trebuie să plătească.

„Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală. Eu am dat dispoziție la toate structurile de subordonare guvernamentale să sprijine ancheta cu profesionalism și celeritate, astfel încât să fie identificați responsabilii. Acolo există o răspundere uriașă și cei care sunt vinovați trebuie să fie pedepsiți. Cum să fie suficientă o demisie? Nu este suficientă o demisie. Cum să fie suficientă o demisie? Ancheta penală trebuie să identifice responsabilii și odată cu identificarea responsabililor trebuie să se facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a acestora”, a spus Orban.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Lucian Micu, și-a anunțat, luni, demisia, pe care o va depune marți la prima oră: „Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica”. Decizia vine după ce 10 oameni și-au pierdut viața în incediul de la ATI.

Lucian Micu a fost numit la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț în urmă cu o lună și este al 8-lea director al spitalului numit în mai puțin de un an.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban